Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
24/04/2019 04:08
Konu Sahibi
legolasiseyes
Yorumlar
4
Okunma
209
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

legolasiseyes

Üye
103741
 23
 1
 3
 14/04/2019
0
 
 
 
 26/04/2019,03:49
Çözüldü 
Merhaba, Veritabanı ödevimi yapıyordum. tablo yapıp form oluşturdum. 2 tablom var , birisi ürünler diğeri satış. Satış tablosunu form yaptım ve her bir hücreye olması gereken Dlookup komutu ile ürünler tablosundan veri çekmesini sağladım. Satış Formundan veri girip kaydettiğimde ise sipariş tablomda ürün adı , markası , fiyatı yazmadığını fark ettim. sadece Dlookup komutu vermediğim müşteri adı, telefon numarası, adresi gibi verileri kaydetmiş. örnek ss'leri ekliyorum. VT ektedir. Neden çalışmadığını açıklayabilir misiniz? Neden Verilerin isimlerini yazmadan kaydettiğini çözemedim. Yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim.
[Resim: do.php?imgf=8e5d94f9ddf21.jpg]
[Resim: do.php?imgf=a0d479c1ae0f2.jpg]
[Resim: do.php?imgf=c06eb17e95fa3.jpg]



haliliyas

Uzman
65596
Ha.... Ya....
 Belirtilmemiş
 23
 1.033
 30/07/2014
172
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,03:59
ben 1 soruna rastlamadım, hatta yeni kayıt eklerken sadece sırano yu yazdığımda bağlı alanlar hemen geldi, ileri geri yaptığımda da kaydedilmiş olduğunu gördüm.



haliliyas

Uzman
65596
Ha.... Ya....
 Belirtilmemiş
 23
 1.033
 30/07/2014
172
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,03:59
pardon soruyu yanlış anlamışım
kaydetmemesinin sebebi alanların tablo ile ilişkilendirilmemiş olması.
dlookup() ile değerleri alıyor ama tablo3 ile ilişkili değil aslında olmasına da gerek yok veri tekrarı olmuş oluyor.
verilere ulaşmak için -satış formunda olduğu gibi- form/sorgu yada raporda basit bir ilişkilendirme yapabilirsiniz
ama illaki tablo3te de olsun diyorsanız aşağıdaki örnek işinize yarayabilir.
önce formdaki alanları doğrudan tablo3teki alanlarla ilişkilendirip sonra da
"urun_sirasi" değiştiğinde yada çıkıldığında olayına aşağıdaki kodu yazarsanız kaydetme işlemi gerçekleşir.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
Me.urun_adi = DLookup("urun_adi", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.model_no = DLookup("model_no", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.stok = DLookup("stok_kalan", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.Fiyat = DLookup("Fiyat", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.KDV_tutari = DLookup("KDV_tutari", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.KDV_li_Fiyat = DLookup("KDVli_fiyat", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.satis_fiyati = DLookup("KDVli_fiyat", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi]) * [siparis_adedi]

iyi çalışmalar


[Resim: do.php?imgf=717168fdb9911.jpg]



legolasiseyes

Üye
103741
 23
 1
 3
 14/04/2019
0
 
 
 
 26/04/2019,03:49
(24/04/2019 11:31)haliliyas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: pardon soruyu yanlış anlamışım
kaydetmemesinin sebebi alanların tablo ile ilişkilendirilmemiş olması.
dlookup() ile değerleri alıyor ama tablo3 ile ilişkili değil aslında olmasına da gerek yok veri tekrarı olmuş oluyor.
verilere ulaşmak için -satış formunda olduğu gibi-  form/sorgu yada raporda basit bir ilişkilendirme yapabilirsiniz
ama illaki tablo3te de olsun diyorsanız aşağıdaki örnek işinize yarayabilir.
önce formdaki alanları doğrudan tablo3teki alanlarla ilişkilendirip sonra da
"urun_sirasi" değiştiğinde yada çıkıldığında olayına aşağıdaki kodu yazarsanız kaydetme işlemi gerçekleşir.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
Me.urun_adi = DLookup("urun_adi", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.model_no = DLookup("model_no", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.stok = DLookup("stok_kalan", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.Fiyat = DLookup("Fiyat", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.KDV_tutari = DLookup("KDV_tutari", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.KDV_li_Fiyat = DLookup("KDVli_fiyat", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.satis_fiyati = DLookup("KDVli_fiyat", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi]) * [siparis_adedi]

iyi çalışmalar



Çok teşekkür ederim sayın @haliliyas , yardımınız çok değerli. Sizede iyi çalışmalar.  +rep



haliliyas

Uzman
65596
Ha.... Ya....
 Belirtilmemiş
 23
 1.033
 30/07/2014
172
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,03:59
Önemli değil
Iyi çalışmalar




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Mükerrer Kayıt Sorunu Fatih34 5 288 13/05/2019, 16:08
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Yazdırma Sorunu m_demir 8 130 10/05/2019, 16:31
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Metin Tipinde Ayarlanmış Sürelerle İşlemlerde Toplama Sorunu yücel üzülmez 9 328 08/05/2019, 23:09
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü İç İçe Sekmelerde Veri Bağlama Sorunu donepezil 2 89 01/05/2019, 10:50
Son Yorum: donepezil
Çözüldü Araç Takip kayıt sorunu IceMan7 11 1.879 13/04/2019, 00:23
Son Yorum: Cüneyt Beyazsu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.