Skip to main content

AccessTr.neT M.

Dlookup Komutu Veri Kaydetmeme Sorunu

Konu

Çözüldü #1
Merhaba, Veritabanı ödevimi yapıyordum. tablo yapıp form oluşturdum. 2 tablom var , birisi ürünler diğeri satış. Satış tablosunu form yaptım ve her bir hücreye olması gereken Dlookup komutu ile ürünler tablosundan veri çekmesini sağladım. Satış Formundan veri girip kaydettiğimde ise sipariş tablomda ürün adı , markası , fiyatı yazmadığını fark ettim. sadece Dlookup komutu vermediğim müşteri adı, telefon numarası, adresi gibi verileri kaydetmiş. örnek ss'leri ekliyorum. VT ektedir. Neden çalışmadığını açıklayabilir misiniz? Neden Verilerin isimlerini yazmadan kaydettiğini çözemedim. Yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim.
[Resim: do.php?imgf=8e5d94f9ddf21.jpg]
[Resim: do.php?imgf=a0d479c1ae0f2.jpg]
[Resim: do.php?imgf=c06eb17e95fa3.jpg]

.rar Database21.rar (Dosya Boyutu: 49,19 KB | İndirme Sayısı: 2)
Cevapla
#2
ben 1 soruna rastlamadım, hatta yeni kayıt eklerken sadece sırano yu yazdığımda bağlı alanlar hemen geldi, ileri geri yaptığımda da kaydedilmiş olduğunu gördüm.

Cevapla
...........
#3
pardon soruyu yanlış anlamışım
kaydetmemesinin sebebi alanların tablo ile ilişkilendirilmemiş olması.
dlookup() ile değerleri alıyor ama tablo3 ile ilişkili değil aslında olmasına da gerek yok veri tekrarı olmuş oluyor.
verilere ulaşmak için -satış formunda olduğu gibi- form/sorgu yada raporda basit bir ilişkilendirme yapabilirsiniz
ama illaki tablo3te de olsun diyorsanız aşağıdaki örnek işinize yarayabilir.
önce formdaki alanları doğrudan tablo3teki alanlarla ilişkilendirip sonra da
"urun_sirasi" değiştiğinde yada çıkıldığında olayına aşağıdaki kodu yazarsanız kaydetme işlemi gerçekleşir.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
Me.urun_adi = DLookup("urun_adi", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.model_no = DLookup("model_no", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.stok = DLookup("stok_kalan", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.Fiyat = DLookup("Fiyat", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.KDV_tutari = DLookup("KDV_tutari", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.KDV_li_Fiyat = DLookup("KDVli_fiyat", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.satis_fiyati = DLookup("KDVli_fiyat", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi]) * [siparis_adedi]

iyi çalışmalar


[Resim: do.php?imgf=717168fdb9911.jpg]

.rar Dlookup komutu_hy.rar (Dosya Boyutu: 40,47 KB | İndirme Sayısı: 3)
Cevapla
#4
(24/04/2019 11:31)haliliyas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: pardon soruyu yanlış anlamışım
kaydetmemesinin sebebi alanların tablo ile ilişkilendirilmemiş olması.
dlookup() ile değerleri alıyor ama tablo3 ile ilişkili değil aslında olmasına da gerek yok veri tekrarı olmuş oluyor.
verilere ulaşmak için -satış formunda olduğu gibi-  form/sorgu yada raporda basit bir ilişkilendirme yapabilirsiniz
ama illaki tablo3te de olsun diyorsanız aşağıdaki örnek işinize yarayabilir.
önce formdaki alanları doğrudan tablo3teki alanlarla ilişkilendirip sonra da
"urun_sirasi" değiştiğinde yada çıkıldığında olayına aşağıdaki kodu yazarsanız kaydetme işlemi gerçekleşir.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
Me.urun_adi = DLookup("urun_adi", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.model_no = DLookup("model_no", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.stok = DLookup("stok_kalan", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.Fiyat = DLookup("Fiyat", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.KDV_tutari = DLookup("KDV_tutari", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.KDV_li_Fiyat = DLookup("KDVli_fiyat", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.satis_fiyati = DLookup("KDVli_fiyat", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi]) * [siparis_adedi]

iyi çalışmalar


Çok teşekkür ederim sayın @"haliliyas" , yardımınız çok değerli. Sizede iyi çalışmalar.  +rep

Cevapla
...........
#5
Önemli değil
Iyi çalışmalar

Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task