Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
24/04/2019 04:08
Konu Sahibi
legolasiseyes
Yorumlar
4
Okunma
249
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
legolasiseyes

legolasiseyes

Üye
103741
 23
 1
 3
 14/04/2019
0
 
 
 
 26/04/2019,03:49
Çözüldü 
Merhaba, Veritabanı ödevimi yapıyordum. tablo yapıp form oluşturdum. 2 tablom var , birisi ürünler diğeri satış. Satış tablosunu form yaptım ve her bir hücreye olması gereken Dlookup komutu ile ürünler tablosundan veri çekmesini sağladım. Satış Formundan veri girip kaydettiğimde ise sipariş tablomda ürün adı , markası , fiyatı yazmadığını fark ettim. sadece Dlookup komutu vermediğim müşteri adı, telefon numarası, adresi gibi verileri kaydetmiş. örnek ss'leri ekliyorum. VT ektedir. Neden çalışmadığını açıklayabilir misiniz? Neden Verilerin isimlerini yazmadan kaydettiğini çözemedim. Yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim.
[Resim: do.php?imgf=8e5d94f9ddf21.jpg]
[Resim: do.php?imgf=a0d479c1ae0f2.jpg]
[Resim: do.php?imgf=c06eb17e95fa3.jpg]



halily

halily

Uzman
65596
ha....
 26
 1.161
 30/07/2014
209
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,08:36
ben 1 soruna rastlamadım, hatta yeni kayıt eklerken sadece sırano yu yazdığımda bağlı alanlar hemen geldi, ileri geri yaptığımda da kaydedilmiş olduğunu gördüm.



...........
halily

halily

Uzman
65596
ha....
 26
 1.161
 30/07/2014
209
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,08:36
pardon soruyu yanlış anlamışım
kaydetmemesinin sebebi alanların tablo ile ilişkilendirilmemiş olması.
dlookup() ile değerleri alıyor ama tablo3 ile ilişkili değil aslında olmasına da gerek yok veri tekrarı olmuş oluyor.
verilere ulaşmak için -satış formunda olduğu gibi- form/sorgu yada raporda basit bir ilişkilendirme yapabilirsiniz
ama illaki tablo3te de olsun diyorsanız aşağıdaki örnek işinize yarayabilir.
önce formdaki alanları doğrudan tablo3teki alanlarla ilişkilendirip sonra da
"urun_sirasi" değiştiğinde yada çıkıldığında olayına aşağıdaki kodu yazarsanız kaydetme işlemi gerçekleşir.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
Me.urun_adi = DLookup("urun_adi", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.model_no = DLookup("model_no", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.stok = DLookup("stok_kalan", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.Fiyat = DLookup("Fiyat", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.KDV_tutari = DLookup("KDV_tutari", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.KDV_li_Fiyat = DLookup("KDVli_fiyat", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.satis_fiyati = DLookup("KDVli_fiyat", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi]) * [siparis_adedi]

iyi çalışmalar


[Resim: do.php?imgf=717168fdb9911.jpg]



legolasiseyes

legolasiseyes

Üye
103741
 23
 1
 3
 14/04/2019
0
 
 
 
 26/04/2019,03:49
(24/04/2019 11:31)haliliyas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: pardon soruyu yanlış anlamışım
kaydetmemesinin sebebi alanların tablo ile ilişkilendirilmemiş olması.
dlookup() ile değerleri alıyor ama tablo3 ile ilişkili değil aslında olmasına da gerek yok veri tekrarı olmuş oluyor.
verilere ulaşmak için -satış formunda olduğu gibi-  form/sorgu yada raporda basit bir ilişkilendirme yapabilirsiniz
ama illaki tablo3te de olsun diyorsanız aşağıdaki örnek işinize yarayabilir.
önce formdaki alanları doğrudan tablo3teki alanlarla ilişkilendirip sonra da
"urun_sirasi" değiştiğinde yada çıkıldığında olayına aşağıdaki kodu yazarsanız kaydetme işlemi gerçekleşir.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
Me.urun_adi = DLookup("urun_adi", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.model_no = DLookup("model_no", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.stok = DLookup("stok_kalan", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.Fiyat = DLookup("Fiyat", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.KDV_tutari = DLookup("KDV_tutari", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.KDV_li_Fiyat = DLookup("KDVli_fiyat", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi])
Me.satis_fiyati = DLookup("KDVli_fiyat", "Tablo1", "urun_sirasi=" & [urun_sirasi]) * [siparis_adedi]

iyi çalışmalar



Çok teşekkür ederim sayın @haliliyas , yardımınız çok değerli. Sizede iyi çalışmalar.  +rep



...........
halily

halily

Uzman
65596
ha....
 26
 1.161
 30/07/2014
209
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,08:36
Önemli değil
Iyi çalışmalar




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Her Yeni Kayıta Bastığımızda Sayı Verme Sorunu. prestij06 7 167 15/06/2019, 21:24
Son Yorum: halily
Çözüldü Raporda Boş Alan Sorunu Yunus Bozkurt 7 223 03/06/2019, 04:22
Son Yorum: halily
Çözüldü Mükerrer Kayıt Sorunu Fatih34 5 337 13/05/2019, 16:08
Son Yorum: halily
Çözüldü Yazdırma Sorunu m_demir 8 187 10/05/2019, 16:31
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Metin Tipinde Ayarlanmış Sürelerle İşlemlerde Toplama Sorunu yücel üzülmez 9 402 08/05/2019, 23:09
Son Yorum: halily

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.