Skip to main content

AccessTr.neT


Eksik Evrak Ve Mükerrer Kayıt

Eksik Evrak Ve Mükerrer Kayıt

Çözüldü #1
Arkadaşlar Herkese Kolay Gelsin

Access Veri Tabanında Benim Sizlerden Bir Ricam Olacak
-Frm_Menü'de 8 Adet Reyon Butonu Bulunmakta (Manav, Şarküteri, İçecek, Kozmetik, Temel Gıda, Atıştırmalık, Temizlik Ürünü ve Kağıt Ürün) Adında
-Frm_Menü'de Hangi Reyon Butonuna Tıklarsam Tek Bir Form'da Frm_Kayıt Ekranı Açılıyor
-(Örnek: Manav Butonuna Tıklayınca Frm_Kayıt Ekranı Açılıyor, Şarküteri Butonuna Tıklayınca Frm_Kayıt Ekranı Açılıyor, Diğer Butonlar'da Aynı Şekilde Kendi Reyonları Tek Form'da Açılıyor)
-Frm_Menü'de Manav Butonuna Tıklayınca Frm_Kayıt Ekranı Açıldığında Manav Bilgileri Geliyor.
-Burda Manav Reyonuna Ait Girişler Oluyor.
-Kod Sütununda Örnek Olarak Ben Manav Reyonun'da 1 den 11 e Kadar Giriş Yaptım.
-Benim Sizlerden İstediğim.
1-Kod Sütunun'da Mükerrer Sayı Var İse ( Mükerrer Kod ) Butonuna Tıklayınca Bana Hangi Numaralardan 2 Adet Varsa Sonuç Bildirmesini İstiyorum.
2-Kod Sütunun'da 1 den 11'e Kadar Hangi Sayı Eksik İse ( Eksik Kod ) Butonuna Tıklayınca Bana Hangi Numaralar Eksikse Sonuç Bildirmesini İstiyorum
3-Kod Sütunun'da Kaç Tane Sayı Eksik Var İse Ekteki Örnek Resimde Gözüktüğü Gibi Varsa Sonuç Bildirmesini İstiyorum.


-Frm_Menü'de Manav Buyonuna Tıkladığımda Frm_Kayıt Ekranın'da 1 ile 11 Arasında 2 Adet Sayı Eksik ( 2 ve 9 Nolu ) Kod Eksik Ekranda 2 Olarak Çıkmasını İstiyorum. Eksik Sayı Yoksa Sıfır Olarak Gözükmesi İstiyorum.
-Frm_Menü'de Manav Buyonuna Tıkladığımda Frm_Kayıt Ekranın'da 1 ile 11 Arasında 1 Adet ( 1 - 1 ) Mükerrer Kayıt Var Olduğunu Mükerrer Kod Butonuna tıklayınca Görmek İstiyorum
-Frm_Menü'de Manav Buyonuna Tıkladığımda Frm_Kayıt Ekranın'da 1 ile 11 Arasında 2 Adet Sayı Eksik ( 2 ve 9 Nolu ) Eksik Kod Varsa Eksik Kod Butonuna tıklayınca Görmek İstiyorum

-Frm_Menü'de Şarküteri Buyonuna Tıkladığımda Frm_Kayıt Ekranın'da 1 ile 11 Arasında 3 Adet Sayı Eksik ( 2 , 6 ve 10 Nolu ) Kod Eksik Ekranda 3 Olarak Çıkmasını İstiyorum
-Frm_Menü'de Şarküteri Buyonuna Tıkladığımda Frm_Kayıt Ekranın'da 1 ile 11 Arasında 1 Adet ( 3 - 3 ) Mükerrer Kayıt Var Olduğunu Mükerrer Kod Butonuna tıklayınca Görmek İstiyorum
-Frm_Menü'de Şarküteri Buyonuna Tıkladığımda Frm_Kayıt Ekranın'da 1 ile 11 Arasında 3 Adet Sayı Eksik ( 2 , 6 ve 10 Nolu ) Eksik Kod Varsa Eksik Kod Butonuna tıklayınca Görmek İstiyorum. Eksik Sayı Yoksa Sıfır Olarak Gözükmesi İstiyorum.

-Frm_Menü'de Diğer Butonlara Tıklayınca'da Aynı Şekilde Görmek İstiyorum. Her Reyonun Kedndine Ait ( Eksik Kod Sayısını , Mükerrer Kod Sayısını ve Hangi Kod Numarası Eksik İse Onun Numaralarını Görmek İstiyorum.)

-Bu İşlemi Tek Bir Tablo veya Sorgudan Kendi Reyon Gruplarına Göre Yaptırabilirmiyiz.

Vakit Ayırıp Konumu Okudunuz ve İlgilendiğiniz İçin Çok Teşekkür Ederim. Sağolun
.rar Eksik Evrak ve Mükerrer Kayıt.rar (Dosya Boyutu: 77,49 KB | İndirme Sayısı: 3)
Cevapla
#2
Örneğinizin düzenlenmiş hali ektedir, inceleyip olumlu/olumsuz bildirimde bulununuz.

Ayrıca Site Kurallarına uygun konu açınız ve Yapılmaması Gereken Ölümcül HatalarURL'ye Git konusunu inceleyiniz.
.rar Eksik Evrak ve Mükerrer Kayıt_sld.rar (Dosya Boyutu: 40,48 KB | İndirme Sayısı: 6)
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
#3
Sayın Ozanakkaya Hocam Öncelikle Eline Emeğine Sağlık Çok Teşekkür Ederim Değerli Vaktinizi Çaldım.

Evet Mükerrer Kayıtları Görebiliyorum Tam İstediğim Gibi

Eksik Kod Butonuna Tıkladığımızda Toplam Eksik Sayı Göstermeyecek. Manav Reyonunda Eksik Sayı Butonuna Tıkladığımda (2 - 6 ve 9) Nolu Kod Sayı Eksik Diye MsgBox Uyarısı Vermesini İstiyorum

Toplam Eksik Sayı Metin Kutusunda ise Manav Reyonunda 1 den 11 e Kadar Kod Sayı Tam İse Ekranda Sıfır Gözükmesini Arada Eksik Kod Sayı Varsa Toplam Kaç Adet Sayı Eksik İse Otomatik Toplam Sayı Vermesini İstiyorum

Teşekkürler
Cevapla
#4
Sayın Ozanakkaya Hocam

[Resim: do.php?img=10683]
Cevapla
#5
(27/01/2021 20:19)golf2000 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Eksik Kod Butonuna Tıkladığımızda Toplam Eksik Sayı Göstermeyecek.

(27/01/2021 20:19)golf2000 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Toplam Eksik Sayı Metin Kutusunda ise Manav Reyonunda 1 den 11 e Kadar Kod Sayı Tam İse Ekranda Sıfır Gözükmesini Arada Eksik Kod Sayı Varsa Toplam Kaç Adet Sayı Eksik İse Otomatik Toplam Sayı Vermesini İstiyorum

Üstte son mesajınızdan iki metin var. Her ikisi de birbirinden farklı, veya ben öyle anladım. İlk mesajınızda mesaj kutusu ile ilgili herhangi bir metin olmadığı için mesaj kutusu eklemedim. 

Önceki mesajımda da belirttiğim gibi, Site Kurallarına uygun mesaj yazınız. Resimleri "Resim Ekle" butonuna tıklayarak ekleyiniz. Resimdeki G_mukerrer isimli sorgu, Sql içerisine yazılan sorgudur. 
Benim eklediğim örnekte eksik var ise yazınız, birbirinden farklı talepte bulunmayınız. 
1. butona tıklayınca ne olacak?
2, butona tıklayınca ne olacak?
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
#6
Sayın. Ozanakkaya Hocam

-Evet Haklısınız Hocam MsgBox Uyarısını Belirtmemişim
-Eksik Kod Butonuna Tıkladığımızda Toplam Eksik Sayı Göstermeyecek. Evet Haklısınız Toplam Eksik Sayı yerine ( Olamayan Sayıları Göstermesini İstiyorum ) Deseydim Daha Doğru Olacaktı. Toplam Deyince Karışıklık Oldu Haklısınız.

1. Buton Mükerrer Kod Butonuna Tıklayınca MsgBox İle Hangi Numaralardan Mükerrer Var İse MsgBox İle Vermesini İstiyorum
2. Buton Eksik Kod Butonuna Tıklayınca MsgBox İle 1 ile 11 Arasında Hangi Kod Numaralar Yok İse MsgBox İle Vermesini İstiyorum
3. Üstteki Mtn_Eksik_Sayı Metin Kutusunda'da 1 ile 11 Arasında Eksik Kod Sayı Varsa Olmayan Toplam Sayıyı Rakam Olarak Görmek İstiyorum. Hiç Eksik Sayı Yoksa sıfır Olarak Gözükmesini İstiyorum. Kayıt Yaparken Kod Numara da Atlama yapar İsem Orda Kaç Tane Kod Numara Atladıysam Bana Toplam Sayısını Bildirmesini İstiyorum
4. Sayı Atlaması Yapar İsem Mtn_Eksik_Sayı Metin Kutusunda Kaç Tane Eksik Varsa, Eksik Kod Butonuna Tıklayınca Hangi Numaraları Atladıysam Onları MsgBox İle Görmek İstiyorum.



- G_mukerrer Sorgusunu Bulamadım Eklemiş Olduğunuz Örnekte

Teşekkürler İlginiz İçin
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da