Skip to main content

AccessTr.neT


Evet Hayır Değeri

Evet Hayır Değeri

Çözüldü #1
access de evet hayır alanında 
evet -1 ve 1 mi
hayır 0 mıdır
eklediğim modülde yetkilendirmede sanki mantık hataları var. mesela 
Visual Basic Code
If RgormeY = -1 Then
   MsgBox "Bu raporu yazdırma yetkiniz yok!
Else
   DoCmd.OpenReport raporadiY
End If
bu kodda -1 true ise neden yazdırma yetkisi yok diyor
.rar Yetki.rar (Dosya Boyutu: 1,41 KB | İndirme Sayısı: 2)
@benbendedeilem
Son Düzenleme: 09/03/2020, 08:26, Düzenleyen: accessman.
Cevapla
#2
(09/03/2020 08:19)accessman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: access de evet hayır alanında 
evet -1 ve 1 mi
hayır 0 mıdır
eklediğim modülde yetkilendirmede sanki mantık hataları var. mesela 
Visual Basic Code
If RgormeY = -1 Then
   MsgBox "Bu raporu yazdırma yetkiniz yok!
Else
   DoCmd.OpenReport raporadiY
End If
bu kodda -1 true ise neden yazdırma yetkisi yok diyor
merhaba 

Hayır=0
Evet=1 olmalı.
07-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
#3
Tablodaki alan evet/hayır ise, -1 Evet, 0 Hayır. Örnek uygulama yerine modül kodu eklediğiniz için inceleyemiyoruz.
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
#4
If RgormeY = -1 Then  MsgBox "Bu raporu yazdırma yetkiniz yok!,

o zaman bu -1 ise yani true ise yetkisi olmalı değil mi
Cevapla
#5
-1 ise ilgili tabloda evet/hayır alanı işaretlidir. Dlookup sonucunun -1 olduğuna emin misiniz? 

Visual Basic Code
If RgormeY = -1 Then
kodunun üstüne
Visual Basic Code
msgbox RgormeY


kodu ekle, if öncesi rgormey değeri neymiş görebilirsin.
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
#6
sıkıntı şurada ki benim tablo sqlite üzerinde ama bu örnek tablosu Access de 
access tablosunda evet hayır alanı var ama sqlite da yok 
sqlite bu değeri string olarak tutuyor yoksa bu sebebten modülü alıp birebir kullanamıyorum
değerleri string ile değiştirmem gerekiyor
her halukarda dlookup ile tabloda false görürse işlem yapmamalı bende okuduğum değer false ise işlem yaptırmayacağım
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da