Skip to main content

AccessTr.neT


Excel Dosyasını Kml Dosyasına Çevirme

Excel Dosyasını Kml Dosyasına Çevirme

Çözüldü #1
Excel dosyasındaki bilgilerimi kml dosyasına çevirmek istiyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ederim.
.rar Excelden KML ye çevirme 2023.rar (Dosya Boyutu: 59,7 KB | İndirme Sayısı: 10)
yyhy, 18-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
#2
Dosyanızda deneme imkanım olmadı
Yapay zekanın önerdiği kod
PHP Kod:
Sub ExportToKML()
    
Dim KML As String
    Dim i 
As Long
    
    KML 
"<?xml version=""1.0"" encoding=""UTF-8""?>" vbCrLf
    KML 
KML "<kml xmlns=""http://www.opengis.net/kml/2.2"">" vbCrLf
    KML 
KML "<Document>" vbCrLf
    
    
For 2 To Cells(Rows.Count1).End(xlUp).Row
        KML 
KML "<Placemark>" vbCrLf
        KML 
KML "  <name>" Cells(i1).Value "</name>" vbCrLf
        KML 
KML "  <Point>" vbCrLf
        KML 
KML "    <coordinates>" Cells(i2).Value "," Cells(i3).Value "</coordinates>" vbCrLf
        KML 
KML "  </Point>" vbCrLf
        KML 
KML "</Placemark>" vbCrLf
    Next i
    
    KML 
KML "</Document>" vbCrLf
    KML 
KML "</kml>"
    
    
Open "C:\Path\To\Your\File.kml" For Output As #1
    
Print #1, KML
    
Close #1
End Sub 
Cevapla
#3
Sayın berduş bey ilginiz için teşekkür ederim.
"Path not found" hatası veriyor.
yyhy, 18-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
#4
"C:\Path\To\Your\File.kml Adresini düzelterek mi kullandiniz
Cevapla
#5
Ekli örneği inceleyin. Daha önce google earth için bir araştırma yaparken bulduğum konunuz ile alakalı arşivimdeki bir örnek. İşinize yarayacağını düşünüyorum.
.rar GoogleEarth_KMLPlotter.rar (Dosya Boyutu: 107,37 KB | İndirme Sayısı: 13)
Cevapla
#6
Sayın @berduş hocam "Yapay zekanın önerdiği kod" diyerek günümüzün meşhur trendi ChatGPT'den sorunuza bir cevap aradığını ifade etmiş. Buradan hareket ile bir iki ufak not ve tespitlerimizi de yol gösterici olması açısından paylaşayım.
  1. Yapay zeka ne kadar ayrıntılı ve spesifik bilgi verirseniz sonuca o kadar yakın basic kodlar ve queryler üretebilmektedir. Ancak bu kodlar genelde yol gösterici mahiyette olup ihtiyaçlar doğrultusunda revize edilmesi gerekmektedir.
  2. Yapay zeka kompleks kurguları yeterli doğrulukta değerlendirememektedir. Örneğin bir Sql ile geçici tablo oluşturulması ve bu geçici tablodan hareket ile bir diğer SQL'in tetiklenmesi ve sonuçların başka bir tabloya işlenmesi veya rapora yazılması gibi bir kaç adım gerektiren, önce algoritmayı planlayıp sonra kodlamasını yapmanız gereken orta derecede bile olmayan komplike adımlarda doğruluk payı %30ların altına düşmektedir. (Her kodlama önce algoritma ile başlar ancak bir çok arkadaşımız işe kervan yolda düzülür şeklinde başladığından bu detay önemlidir.)
  3. Yapay zeka empati yeteneği olmadığından kodlamanın ve algoritmanın temeli olan kısaca ne yaparsam ne olacak yapmazsam ne olacak kurgusunu değerlendirmeksizin sadece belirtilen kriterlerinize göre sonuç odaklı kodlar üretmektedir.

Kısacası yapay zeka faydalı mıdır? Kısmen faydalıdır. Kendinizi geliştirmek ve öğrenmek noktasında atladığınız, gözden kaçırdığınız veya o an aklınıza gelmeyen bakış açıları veya tüyoları önünüze koyabilir. Fakat handikap şudur, bu kodları doğrudan kullanabilir miyiz noktası basit uygulamalar için yüksek oranda evet iken kompleks uygulamalarda çok yüksek oranda hayırdır ve uyarlama revizyon gerektirir ancak atlanan detay şudur: "Kod geliştirmek bir yetenektir ve her yetenek gibi çalışma ve emek ister." İhtiyacınız olan kodları yapay zekaya sorarak elde etmeye başladığınız takdirde yeteneğiniz körelmeye, en basit işlemlerdeki kod yeteneklerinize bile güvenmemeye başlarsınız ve en önemlisi yaratıcılık dediğimiz tılsımı kaybedersiniz. Özetle yapay zeka eğitici bir araç olarak kullanacaksanız faydalı, yol gösterici ve zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak bir yenilik olup, çözüm aracı olarak kullanmak niyetinde iseniz de sadece yeteneklerinizi köreltecek, gelişiminizi sekteye uğratacak ve ilk kompleks işinizde güven kaybına uğramanıza sebep olacak kendi ayağınıza sıktığınız kurşunu ateşleyen silahtır.  Daha fazla gelişecek mi bu teknoloji evet, daha kompleks işler yapabilecek mi evet; ancak asla sahip olmayacağı 2 şey insan doğasından gelen empati ve yaratıcılık yetenekleridir ki bu yazılım dünyasında geliştirdiğiniz kodlardaki imzanız ve tercih edilme nedeninizdir.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task