Skip to main content

AccessTr.neT


Form Da Toplam Alma

Form Da Toplam Alma

Çözüldü #1
Arkadaşlar Herkese Kolay Gelsin

Benim Sizlerden Bir İstirhamım Olacak Mümkünse
- tb_icecek Adlı Tablomuzda frm_icecek Adlı Form'da Otomatik Toplam Aldırmak istiyorum

- Açıklama kısmına cola ve su yazıdığımda
- cola_adet = 1 cola_fiyat = 5,00TL + su_adet = 1 su_fiyat = 4,00TL = Toplam Adet =2 Toplam_Tutar =9,00TL Form'da Otomatik Toplatabilirmiyiz

- Açıklama kısmına su yazıdığımda
- su_adet = 2 su_fiyat = 8,00TL = Toplam Adet =2 Toplam Tutar 8,00TL Form'da Otomatik Toplatabilirmiyiz

- Açıklama kısmına cola ve su yazıdığımda
- cola_adet = 1 cola_fiyat = 5,00TL + meyve_suyu_adet = 2 su_fiyat = 8,50TL = Toplam Adet =3 Toplam_Tutar =13,50TL Form'da Otomatik Toplatabilirmiyiz

Not: Form İçerisine Kod Yazarak Toplam Almamız Mümkünmü

İlginizden Dolayı Çok Teşekkür Ederim

Arkadaşlar Kusura Bakmayın Rar Dosyamı Eklemeyi yapamamıştım şimdi ekledim
.rar Toplam İçecek.rar (Dosya Boyutu: 28,1 KB | İndirme Sayısı: 4)
Son Düzenleme: 05/05/2020, 21:11, Düzenleyen: golf2000.
Cevapla
#2
İstediğiniz sonuca ulaşmak oldukça kolay ama uygulamanız için istediğiniz yol yanlış.

Tavsiyelerim...

1.Ürün listesi oluşturun...

  Mesela ;

  Ürün : Cola
  Fiyat : 5 TL

  Ürün : Su
  Fiyat : 4 TL

2.Satış tablosu oluşturun..

  Ürün,Adet

gibi


Açıklamaya bakarak Cola ve su yazarsınız ama başka bir açıklamada Kola ve su yazarsanız sonuç alamazsınız...

Diyelimki cola bugün 5 TL; Bir ay sonra 6 TL oldu uygulamanız çalışmaz...


Lütfen bunları değerlendirin
Please return your positive or negative ...
Cevapla
#3
Sn power hocam

Benim burda istediğim adet sayı girdiğimde toplam adet metin kutusuna otomatik toplam almak.
Tutar girdiğim zaman da toplam tutar metin kutusuna da otomatik toplam tutarı almak
Cola ve su girişi yaptıysam adet ve tutarlarını girdiğim zaman
Adet ve toplam tutarları alıp
Enter tuşuna bastığımda da kaydı bitirip
tbl_icecek taplosuna da toplamları işlemesi

İlginiz ve alakanız için çok Teşekkür ederim
Cevapla
#4
Toplamı her halükarda alırsınız önemli olan şu 
ileride kaydettğiniz tabloda ne görmek istiyorsunuz. fiş toplamı gibi sadece rakam mı hafızada olacak yoksa neyden nekadar kaç liradan alınmış kaydedecek misiniz
Eğer bu üçünü tabloda saklarsanız istediğiniz zaman istediğiniz yere toplayıp yazarsınız
@benbendedeilem
Son Düzenleme: 06/05/2020, 07:04, Düzenleyen: accessman.
Cevapla
#5
Sn.accessman hocam

Sadece girilen kalemde adet ve tutarın toplamını almak istiyorum
Genel alt toplam değil
Form a giriş yaptığım da toplamları form da görüp tablo ya islemesini istiyorum
Form üzerinde bir kod yazılarak bu işlemi gerçekleştirebilirmiyiz

İlgini ve alakanız için teşekkür ederim sağol olun
Cevapla
#6
soru toplam alma üzerine olduğuna göre tabloya yazdırma konusunda sıkıntı yok diye düşünüyorum
yani toplam diyelim ki 55 bu sayıyı tabloya yazdırabiliyorsunuz değil mi ? 
toplam almak için değer girilen metin kutusu 
boş mu değil mi
değer sayısal mı olduğu kontrol edilmeli

Visual Basic Code
if(isNumeric(Nz(Me.txtAdet,"0"))  And isNumeric(Nz(Me.birimfiyat,"0"))) Then
    toplam = Cint(Nz(Me.txtAdet,"0")) * Cint(Nz(Me.birimfiyat,"0")) 
End if

gibi bir şeyler olabilir

@benbendedeilem
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task