Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
13/12/2018 21:57
Konu Sahibi
notrino
Yorumlar
4
Okunma
288
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
notrino

notrino

Aktif Üye*
79958
 170
 602
 18/02/2016
31
 İzmir
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/01/2019,17:30
Çözüldü 
Merhaba,
Bazen çalışmalarımızda benzeri form ya da denetimler kullanmak istediğimizde o forumu kopyalarız ya da ilgili denetimi kopyalayıp başka forma yapıştırırız ya....Bu sağlıklı bir yöntem midir? Sanki pek sağlıklı değilmiş gibi bir durum yaşıyorum bazen. Örneğin ilgili formun çok benzerinden (1-2 fark hariç) başka bir isim altında kullanmak istediğimde ilgili formu kopyalayıp başka isimle kaydedip kullansam verimli olur mu?
Bazen kopyaladığım ve içindeki kodları sildiğim formlar için performans analizörü diyor ki kopyalanan formun arkasındaki modülü silin. Halbuki modül falan yok arkasında. Böyle sanki parazitli bir şeyler elde ediyormuşuz gibi bir hisse kapılıyorum. Doğru muyum yanlış mıyım? Teşekkürler..




ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.116
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:49
Formu kopyalayıp farklı isimde kullanabilirsiniz. Formdaki denetimlerin sorgularında ölçüt belirtilmiş ise düzeltilmesi gerekir. Yeni isimle kaydettikten sonra uygulamayı sıkıştırıp onarın.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
notrino

notrino

Aktif Üye*
79958
 170
 602
 18/02/2016
31
 İzmir
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/01/2019,17:30
(26/12/2018 10:52)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Formu kopyalayıp farklı isimde kullanabilirsiniz. Formdaki denetimlerin sorgularında ölçüt belirtilmiş ise düzeltilmesi gerekir. Yeni isimle kaydettikten sonra uygulamayı sıkıştırıp onarın.

Peki diyelim ki 2 adet formum var. Birindeki butonu aynen kopyalayıp diğerine yapıştırdım. Bu durumda her iki butonun isimleri aynı oluyor. Tek formun içinde aynı isimli iki buton oluşmuyor zaten, sistem izin vermiyor buna, iyi güzel ama farklı formlarda aynı isimli butonların problem çıkarma ihtimali yok diyebilir miyiz?



Allback

Allback

Uzman
41694
Er.... Er....
 35
 39
 316
 16/11/2011
27
 Kocaeli
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
 Bugün,05:43
(26/12/2018 13:05)notrino Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(26/12/2018 10:52)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Formu kopyalayıp farklı isimde kullanabilirsiniz. Formdaki denetimlerin sorgularında ölçüt belirtilmiş ise düzeltilmesi gerekir. Yeni isimle kaydettikten sonra uygulamayı sıkıştırıp onarın.

Peki diyelim ki 2 adet formum var. Birindeki butonu aynen kopyalayıp diğerine yapıştırdım. Bu durumda her iki butonun isimleri aynı oluyor. Tek formun içinde aynı isimli iki buton oluşmuyor zaten, sistem izin vermiyor buna, iyi güzel ama farklı formlarda aynı isimli butonların problem çıkarma ihtimali yok diyebilir miyiz?

Farklı formlarda aynı isimli denetimler kullanabilirsiniz. Ben uygulamalarımda hep aynı adlandırmaları kullanıyorum.
Mesela kaç tane form olursa olsun, kaydet butonuna "btn_kaydet" yazarım ve hiçbir zaman sorun oluşturmadı. 
Mantıken de oluşturmaması lazım zaten...




...........
notrino

notrino

Aktif Üye*
79958
 170
 602
 18/02/2016
31
 İzmir
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/01/2019,17:30
(26/12/2018 13:47)Allback Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(26/12/2018 13:05)notrino Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(26/12/2018 10:52)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Formu kopyalayıp farklı isimde kullanabilirsiniz. Formdaki denetimlerin sorgularında ölçüt belirtilmiş ise düzeltilmesi gerekir. Yeni isimle kaydettikten sonra uygulamayı sıkıştırıp onarın.

Peki diyelim ki 2 adet formum var. Birindeki butonu aynen kopyalayıp diğerine yapıştırdım. Bu durumda her iki butonun isimleri aynı oluyor. Tek formun içinde aynı isimli iki buton oluşmuyor zaten, sistem izin vermiyor buna, iyi güzel ama farklı formlarda aynı isimli butonların problem çıkarma ihtimali yok diyebilir miyiz?

Farklı formlarda aynı isimli denetimler kullanabilirsiniz. Ben uygulamalarımda hep aynı adlandırmaları kullanıyorum.
Mesela kaç tane form olursa olsun, kaydet butonuna "btn_kaydet" yazarım ve hiçbir zaman sorun oluşturmadı. 
Mantıken de oluşturmaması lazım zaten...

Teşekkürler..




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Liste Kutusu Yada Açılan Kutu Hakkında programmer67 6 343 26/03/2019, 15:21
Son Yorum: programmer67
Çözüldü Fonksiyon Tuşları Hakkında Oğuz Türkyılmaz 2 290 15/02/2019, 12:44
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Sql Kodun Düzenlenmesi Hakkında sercann 8 421 29/01/2019, 23:10
Son Yorum: sercann
Çözüldü Me.keypreview = True Hakkında Oğuz Türkyılmaz 2 225 26/01/2019, 19:02
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Metin Kutularında Hesaplama Hakkında Oğuz Türkyılmaz 2 199 24/01/2019, 10:34
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.