Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
30/08/2018 23:02
Konu Sahibi
Serkan Kurt
Yorumlar
9
Okunma
508
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Serkan Kurt

Serkan Kurt

Üye
99068
 42
 1
 6
 30/08/2018
0
 
 
 
 13/09/2018,19:42
Çözüldü 
Arkadaşlar yapmak istediğim şey, formda bir buton oluşturup (btn1) içinde köprü olan metin kutusundaki (txt1) URL adresine gitmesini söylemek. Yani metin kutusuna tıkladığımızda köprüye gidiyor ya, butona bastığımda gitsin. Örneğin; 


Visual Basic Code
Shell("explorer.exe http://www.kitabinabak.com") 


bunun gibi bir komut anasayfaya gidiyor. Ancak url adresi mesela 


Kod:
http://www.kitabinabak.com/kitap/kuyucakli-yusuf--sabahattin-ali--yapi-kredi-yayinlari--kbk--9789750800016 



olursa gitmiyor. Ne yapmalıyım? Teşekkürler.

Not: Formlarda benzer konu aradım ancak bulamadım. Benim beceriksizliğimse affedin.




ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.103
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,22:23
Merhaba,


Metin0 isimli metin kutusunda url yazıyor ise, butonun tıklandığında olayına

Visual Basic Code
Shell ("explorer.exe " & Me.Metin0 & "")


Şeklinde kod eklemelisiniz. Mevzu bu değil ise örnek uygulamanızı ekleyin, inceleyelim.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
Serkan Kurt

Serkan Kurt

Üye
99068
 42
 1
 6
 30/08/2018
0
 
 
 
 13/09/2018,19:42
Evet doğru konu dediğiniz gibi. Ancak kodu yazdığımda internet adresi yerine, etkin olmayan (alt sekmede) bir sayfa açıyor ve belgerim klasöründe kalıyor. Win7 Ultimate ve Access 2007 kullanıyorum. Dosya ekte. Teşekkürler.



ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.103
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,22:23
Merhaba, butonun tıklandığında olayındaki kodu aşağıdaki ile değiştirerek deneyiniz.

Visual Basic Code
Dim AccessTrneT_Link As String

AccessTrneT_Link = Replace(DLookup("[kopru]", "KitapBilgi", "[Kimlik]=" & [Kimlik]), "#", "")

Shell ("explorer.exe " & AccessTrneT_Link & "")



"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
Serkan Kurt

Serkan Kurt

Üye
99068
 42
 1
 6
 30/08/2018
0
 
 
 
 13/09/2018,19:42
Oldu kod işliyor, çok teşekkür ederim.



Serkan Kurt

Serkan Kurt

Üye
99068
 42
 1
 6
 30/08/2018
0
 
 
 
 13/09/2018,19:42
"Oldu kod işliyor, çok teşekkür ederim." Demiştim ama her adreste işe yaramadı.

Mesela ekteki dosyada 1. kayıda gidiyor, 2. ve 3. kayıda gitmiyor örneğin. Yine belgerim klasöründe kalıyor. 

Konuyu yeniden soru bölümüne taşıyabilir miyiz? Ben mi yapıyorum, onu da bilmiyorum ama...

Yeni dosyayı da ekleyemedim.

Hata veren adreslerşöyle mesala;

Kod:
https://www.nadirkitap.com/index.php?cikis=evet


https://www.kitapyurdu.com/index.php?route=account/account


php'den sonraki "?" de sorun oluyor sanırım.



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formdaki Tüm Kayıtları Silme Yunus Bozkurt 5 211 16/06/2019, 17:36
Son Yorum: Yunus Bozkurt
Çözüldü Metin Ve Rakamlardan Seri Numarası Üretme Yunus Bozkurt 11 292 16/06/2019, 17:06
Son Yorum: halily
Çözüldü Metin Tipinde Ayarlanmış Sürelerle İşlemlerde Toplama Sorunu yücel üzülmez 9 416 08/05/2019, 23:09
Son Yorum: halily
Çözüldü metin tipinde ayarlanmış sürelerle işlemsel yücel üzülmez 13 389 02/05/2019, 00:10
Son Yorum: halily
Çözüldü İlişkisiz Form Da Listenin Filtrelenen Alanını İlişkisiz Metin Kutusu İle Update ask200075 4 127 29/04/2019, 11:27
Son Yorum: ask200075

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.