Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
05/09/2018 15:12
Konu Sahibi
Allback
Yorumlar
5
Okunma
334
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

Allback

Uzman
41694
Er.... Er....
 35
 39
 316
 16/11/2011
27
 Kocaeli
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
 08/05/2019,12:37
Çözüldü 
Merhaba,

Veritabanıma verileri kaydederken benzersiz id kullanmıyorum, 7 farklı satırdaki verilerin tümü aynı "id" ile kayıt ediliyor.

Ben bu aynı id'ye sahip verileri her bir satıra nasıl getirebilirim.
Yani birinci satırdaki metin kutularına seçilen id'ye denk gelen kayıtlardan 1. sıradaki kayıtlar gelsin.
2. satırdaki metin kutularına tablodan 2. satırdaki veriler gelsin.

Böyle bir şey mümkün mü?



ozguryasin

Uzman
9727
Öz.... Ya....
 36
 44
 1.130
 23/09/2009
613
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2016 32 Bit
 19/05/2019,09:46
isteğinize göre bu şekilde mantıklı bir durum değil, 7 satırınız var ona göre 7 satırlık alan oluşturmuşsunuz. peki 8 satır olunca ne yapacaksınız bir satır daha mı oluşturacaksınız. bunu bu şekilde yapmak yerine alt form kullanarak yapmak mantıklı olacaktır. üst formda sadece verilerin girileceği bir alan ekle deyince alta ekleyecek, sonra kaydet deyince hepsini kaydedecek.


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

ozguryasin

Uzman
9727
Öz.... Ya....
 36
 44
 1.130
 23/09/2009
613
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2016 32 Bit
 19/05/2019,09:46
örneğiniz üzerinde küçük bir oynama yaptım. bir çok metin kutusu ve değişik durumlar ile örneğinizi çok karıştırmışsınız. ayrıca tablolarda ilişki kurmuşsunuz. bence Tablolarda ilişki Access ile mantıklı değil hatta bana göre hiç mantıklı değil. yaptığım değişiklikler bir alt form oluşturdum. formu açınca ana form da ilk satırlara verileri çekiyorsunuz (ki hepsini bağlamadım)  ekle butona basınca geçici tabloya atıyor. orada birikiyor. (buraya kadar yarım yamalak yaptım çünkü çok vakit alıyor.) yapılması gereken alt tablodan silinecek olması durumunda alt tablodan grup bölümüne çift tıklıyorsunuz ana forma atıyor ve güncelle sil butonları çıkıyor silme ve güncelleme işlemlerini orada yapıyorsunuz. alt tarafta kaydet deyince geçici tablodan alıp asıl tabloya kaydediyor, yani bu şekilde olması mantıklı daha bu dediklerimi yapmıyor. dediğim gibi yapacaktım tablo yapınız ve formunuz çok karışmış.  Ayrıca formu açtığında benim koyduğum butonlara tıklarsan kısaca bilgiler yazdım neler olması gerektiği ile ilgili


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

Allback

Uzman
41694
Er.... Er....
 35
 39
 316
 16/11/2011
27
 Kocaeli
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
 08/05/2019,12:37
(06/09/2018 05:34)ozguryasin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: örneğiniz üzerinde küçük bir oynama yaptım. bir çok metin kutusu ve değişik durumlar ile örneğinizi çok karıştırmışsınız. ayrıca tablolarda ilişki kurmuşsunuz. bence Tablolarda ilişki Access ile mantıklı değil hatta bana göre hiç mantıklı değil. yaptığım değişiklikler bir alt form oluşturdum. formu açınca ana form da ilk satırlara verileri çekiyorsunuz (ki hepsini bağlamadım)  ekle butona basınca geçici tabloya atıyor. orada birikiyor. (buraya kadar yarım yamalak yaptım çünkü çok vakit alıyor.) yapılması gereken alt tablodan silinecek olması durumunda alt tablodan grup bölümüne çift tıklıyorsunuz ana forma atıyor ve güncelle sil butonları çıkıyor silme ve güncelleme işlemlerini orada yapıyorsunuz. alt tarafta kaydet deyince geçici tablodan alıp asıl tabloya kaydediyor, yani bu şekilde olması mantıklı daha bu dediklerimi yapmıyor. dediğim gibi yapacaktım tablo yapınız ve formunuz çok karışmış.  Ayrıca formu açtığında benim koyduğum butonlara tıklarsan kısaca bilgiler yazdım neler olması gerektiği ile ilgili

Özgür hocam örneğinizi inceledim. Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler. Bir önceki mesajınızda sorduğunuz şimdi 7 satır, yarın 8 satır olursa ne yapacaksınız demişsiniz. 8 satır olma ihtimali yok. Bir id numarası ile en fazla 7 en az 1 satır veri kaydı oluşturulabilecek. Daha fazlası olmayacak.

Benim merak ettiğim şuydu. Örneğin sorgudan veri çekerken .Column(1) diyerek 1 kolondaki veriyi çekiyoruz. Aynı şekilde .line(1) gibi bir komut ya da yöntem var mıdır?. Böylece istediğim satırdaki veriyi çekebilirim diye düşünmüştüm.

Tablodaki ilişkilendirmelerle ilgili uyarınızı da dikkate alarak veritabanımdaki tablo ilişkilerini kaldırıyorum...



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 481
 12.055
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:26
(06/09/2018 11:16)Allback Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Örneğin sorgudan veri çekerken .Column(1) diyerek 1 kolondaki veriyi çekiyoruz

Merhaba, sorgudaki veriyi liste kutusuna aktarıyorsanız .column(1,2) veya .column(0,4) şeklinde çekebilirsiniz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Allback

Uzman
41694
Er.... Er....
 35
 39
 316
 16/11/2011
27
 Kocaeli
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
 08/05/2019,12:37
(08/09/2018 14:02)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(06/09/2018 11:16)Allback Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Örneğin sorgudan veri çekerken .Column(1) diyerek 1 kolondaki veriyi çekiyoruz

Merhaba, sorgudaki veriyi liste kutusuna aktarıyorsanız .column(1,2) veya .column(0,4) şeklinde çekebilirsiniz.

Biraz farklı bir yol izledim. Tabloya benzersiz bir alan ekledim. Maksimum kayıt sayısı 7 tane olabileceğinden 7 tane kaydın   Benim verdiğim id numaralarını ve benzersiz kimliklerini cektim. 

Seçilen id numarasına eşit olan benzersiz alandaki kayıtları formda gösterdim. Biraz karışık bir yöntem oldu ama sonuca ulaşabildim.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Mükerrer Kayıt Sorunu Fatih34 5 284 13/05/2019, 16:08
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Textbox A Veri Çekme Hk. icemeno 10 294 10/05/2019, 21:34
Son Yorum: icemeno
Çözüldü Yazdırma Sorunu m_demir 8 124 10/05/2019, 16:31
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Metin Tipinde Ayarlanmış Sürelerle İşlemlerde Toplama Sorunu yücel üzülmez 9 326 08/05/2019, 23:09
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü İç İçe Sekmelerde Veri Bağlama Sorunu donepezil 2 87 01/05/2019, 10:50
Son Yorum: donepezil

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.