Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
07/02/2013 11:05
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
5
Okunma
1822
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
accessman

accessman

Aktif Üye
99
 Belirtilmemiş
 561
 2.367
 31/10/2008
425
 Denizli
 
 Ofis 2003
 20/09/2016,00:20
Çözüldü 
iyi günler
içinde vbCrLf karakterleri olan metinlerim var
yani metinde birden fazla satır var
bana 7.satırdaki bilgi lazım
metin1 şu şekilde

şlkşlkşlkşlk
şişlişlişli
opoıpoıp
pğpğoğpoğ
lğplğplğplğ
jljljlkjlkjlk
METİN YILDIRIM
jlkjlkjşlklljiş

bu sekiz satır meti1 i oluşturuyor
bundan yedinci satırı alıp başka değişkene aktaracağım
malum olduğu üzere "METİN YILDIRIM" sabit değil
her kayıtta değişiyor oyüzden metindeki karakter sayısına göre almam mümkün değil
her kaydın tek ortak yanı bu isimlerin hep 7. satırda olması
bende bu problemi metindeki
6.vbCrLf ile 7.vbCrLf karakterleri arasındaki veriyi çekerek çözmek istiyorum
bunu nasıl yapabilirim
örnek eklenecek bir soru olduğunu düşünmediğim için örnek eklemedim
yardımlarınız için teşekkürler


@benbendedeilem

accessman

accessman

Aktif Üye
99
 Belirtilmemiş
 561
 2.367
 31/10/2008
425
 Denizli
 
 Ofis 2003
 20/09/2016,00:20
Çözüldü 
burada anlatılmış ama nasıl uyarlamalıyım

https://accesstr.net/showthread.php?tid=...%C4%B0NSTR


@benbendedeilem

...........
ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.101
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,22:39
Çözüldü 

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Dim Veri As Variant
Dim Dizi As Variant

Veri = Replace(Me.Metin0, vbCrLf, ", ")
Dizi = Split(Veri, ",")

For say = LBound(Dizi) To UBound(Dizi)
    Me.Liste7 = ""
    Me.Liste7.AddItem Dizi(say)
Next
    Me.Metin5 = Liste7.Column(0, 6)


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

accessman

accessman

Aktif Üye
99
 Belirtilmemiş
 561
 2.367
 31/10/2008
425
 Denizli
 
 Ofis 2003
 20/09/2016,00:20
Çözüldü 
çok teşekkürler

teşekkürler
2003 olarak da ekleyebilirmisiniz


@benbendedeilem

...........
accessman

accessman

Aktif Üye
99
 Belirtilmemiş
 561
 2.367
 31/10/2008
425
 Denizli
 
 Ofis 2003
 20/09/2016,00:20
Çözüldü 
ben şöyle halletmeye çalıştım
istediğimi yapıyor ama biraz amatörce oldu

Kod:
adres = Left(adres, Len(adres) - (Len(adres) - InStrRev(adres, vbCrLf)))
adres = Right(adres, Len(adres) - InStrRev(adres, vbCrLf) - 9)


ilk satırla sonrakileri
ikinci satırla öncekileri atınca aradakini buluyor
daha pratik bir kod mutlaka vardır


@benbendedeilem

ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.101
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,22:39
Çözüldü 


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sorgu Kriterini Formdan Almak Ertugrul Kuzu 7 371 03/06/2019, 16:10
Son Yorum: halily
Çözüldü Klasördeki Dosya İsimlerini Almak ates2014 17 561 27/04/2019, 21:14
Son Yorum: ates2014
Çözüldü Rapor Hazırlama Ve Çıktı Almak access acemisi 18 785 23/02/2019, 18:29
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Perşembesiz İki Tarih Arasındaki İş Günü Hesaplama (Farklı Bir Konu) toprak_tan 3 484 03/01/2019, 13:17
Son Yorum: toprak_tan
Çözüldü Formumu Almak İstediğim Sonuca Göre Nasıl Tasarlamalıyım. Oğuz Türkyılmaz 4 337 25/11/2018, 21:21
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.