Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
17/05/2017 21:19
Konu Sahibi
Mettleshade
Yorumlar
2
Okunma
1315
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mettleshade

Mettleshade

Aktif Üye
79306
Me.... Pa....
 Belirtilmemiş
 28
 72
 21/01/2016
0
 
 
 
 31/10/2017,04:52
Merhaba başlıkta belirttigim gibi mesela 20 haneli rastgele sayı üretmek istiyorum bulabildigim kodlarla yapmaya çalıştım fakat tam olarak 20 olmuyor yardımlarınızı bekliyorum.




alpeki99

alpeki99

Uzman
6
Ol....
 39
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 22/06/2019,10:56
Stackoverflowdan alıntıdır :

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
dim validchars as string = "abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ1234567890"

dim sb as new StringBuilder()
dim rand as new Random()
for i as Integer = 1 to 20
    dim idx as Integer = rand.Next(0, validchars.Length)
    dim randomChar as char = validchars(idx)
    sb.Append(randomChar)
next i

dim randomString = sb.ToString()


validchars değişkeninin içine yazılanlardan üretir. Sadece harf isterseniz onları bırakıp diğerlerini silebilirsiniz. Çok daha basit birşey olsun isterseniz MD5 ile random bir değer oluşturup ilk 20 karakterini de alabilirsiniz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

...........
Mettleshade

Mettleshade

Aktif Üye
79306
Me.... Pa....
 Belirtilmemiş
 28
 72
 21/01/2016
0
 
 
 
 31/10/2017,04:52
(17/05/2017 21:50)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Stackoverflowdan alıntıdır :

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
dim validchars as string = "abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ1234567890"

dim sb as new StringBuilder()
dim rand as new Random()
for i as Integer = 1 to 20
    dim idx as Integer = rand.Next(0, validchars.Length)
    dim randomChar as char = validchars(idx)
    sb.Append(randomChar)
next i

dim randomString = sb.ToString()


validchars değişkeninin içine yazılanlardan üretir. Sadece harf isterseniz onları bırakıp diğerlerini silebilirsiniz. Çok daha basit birşey olsun isterseniz MD5 ile random bir değer oluşturup ilk 20 karakterini de alabilirsiniz.


Teşekkürler Hocam.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü VB.net ile veri tabanındaki en büyük sayı alican60 2 809 24/12/2016, 07:49
Son Yorum: alican60
Çözüldü VB.NET Metin belgesi içinden istedigimiz satırı silmek. Mettless Dizayn 4 1.594 22/11/2016, 14:08
Son Yorum: Mettless Dizayn
Çözüldü rastgele sayı üretme Emine Çalık 5 1.120 03/08/2016, 00:22
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Üç şarta bağlı olarak alt formda sayı üretme balmy 5 2.117 21/05/2014, 10:05
Son Yorum: balmy
Çözüldü VB2008-Access otomatik sayı problemi intercyber 3 2.407 26/06/2013, 16:59
Son Yorum: intercyber

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.