Skip to main content

AccessTr.neT


kelime arasında boşlukları kaldırmak

kelime arasında boşlukları kaldırmak

Çözüldü #1
İyi Günler dilerim

telefon numarası girdiğimde numaralar arasında boşluklar var bunları birleştirebililirmiyim.

mesela
0544 555 XX XX
yerine komut düğmesi ile
0544555XXXX

Yapabilirmiyim.
İlginize ve yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim.

ekte resim ve örnek ekledim.
.rar boslukbirlestır.rar (Dosya Boyutu: 521,47 KB | İndirme Sayısı: 7)
zetyu, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
Çözüldü #2
Komut11'in tıklama yordamına

Kod:
Me.telcep_b = Me.Telcep

yazmanız yeterli. Çünkü telcep isimli metin kutusunda maske kullanmışsınız. Oysa telcep_b kutusunda maske yok. Bu nedenle sayıları yanyana yazacaktır.

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
Çözüldü #3
teşekkür ediyorum hocam elinize sağlık..

Yalnız size gönderdiğim veri tabanında ..oluyor ayıraçtanda kurtuluyorum.Ama kendimin kullandığı veritabanına bunu uyguladığım zaman olmuyor ve o ayıraçlardan bir türlü kurtulamdadım...

hatta daha öncedende bu ayıraçlardan kurtulmayı denemiştim .ama olmadı.
ayıraçlardan kurtulmam için önerebileceğiniz bir kod var mı..

https://accesstr.net/konu-telefon-numara...irmak.html
zetyu, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
Çözüldü #4
Herhangi bir karakteri değiştirmek için Replace komutundan faydalanabilirsiniz:

Visual Basic Code
MsgBox Replace(Trim(Me.Telcep), " ", "")


Bir butonun tıklanma olayına yazarak test edebilirsiniz.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
Çözüldü #5
O verdiğiniz linkteki örnekte, sorguya bir alan daha ilave edip o alana

yenitel: Replace([telcep];" ";"")

yazarsanız, yenitel adında bir alana boşluksuz formatta yazar.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
Çözüldü #6
Teşekkür ederim hocam
büyük bölümünde oluyor ama yaklaşık 4/1 de olmadı artık elde yapıcam..
Ben o tabloyu yaptığımda Access 2000 kullanıyordum bu nedenle olabilirmi acaba.
zetyu, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task