Skip to main content

AccessTr.neT


Kritere bağlı olarak bir değerin toplam sayısını metin alanında göstermek

alpertunga65
alpertunga65
6
2360

Kritere bağlı olarak bir değerin toplam sayısını metin alanında göstermek

Çözüldü #1
Selam,

A formumun üzerinde bulunan Metin16 alanında bir değerin başka bir kritere bağlı olarak toplam sayısını göstermek istiyorum.

Metin16 alanının kayıt kaynağı bölümüne aşağıdaki işlemi yazdım, ancak hata verdi.

=DCount("[CVRID]", "Tbl_VericiYeri_FrekansTahsisi_Sorgu", "[VERYERID]="[kontrolveryerid]")

Bu işlemde CVRID ve VERYERID otomatik sayı. yapmak istediğim VERYERID'ye bağlı olarak CVRID'nin toplam sayısını hesaplatmak. (formun kayıt kaynağı sorgudur.)

teşekkür ederim.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene.
Cevapla
#2
Bu tür sorularda örnek uygulama olmadan cevap yazmak zor.


=DCount("[CVRID]";"Tbl_VericiYeri_FrekansTahsisi_Sorgu";"[VERYERID]=" & [kontrolveryerid])

veya 

=DCount("[CVRID]","Tbl_VericiYeri_FrekansTahsisi_Sorgu","[VERYERID]=" & [kontrolveryerid])

Dcount ile ilgili konuyu inceleyiniz
Cevapla
#3
sayın alpertunga65,

sayın ozan bey'in bilgilendirmesinin ve örneğinizi eklemeniz gerektiğinin dışında bir husus olarak,yazmış olduğunuz kodlama içeriğinden anlaşıldığı üzere,aşağıdaki öneri mahiyetli bilgi paylaşımını da size sunmak sureti ile uygulamanızın içeriğinde bu belirtilen hususlara yönelik olarak gerekli düzenlemelerde bulunmanız;hem şu an hem de sonraki ilerleyen zamanlar sürecinde oluşabilecek sorunların da önüne geçmenizi ve uygulamanızı daha verimli,performanslı kullanım ve hataları aza indirme konularında sağlıklı kullanım elde edebilirsiniz.bilginize.

TAVSİYELER
1)    İsimlendirmelerde büyük harfler kullanmayınız.
2)    Teferruatlı değil de,kısa ve öz isimlendirmelerde bulununuz.


bir de,(eğer geçerli ya da mevcut ise,uygulanması adına);

1)    Lütfen;tablo ve alan adlarında isimlendirmelerde bulunurken;Türkçe karakterler kullanmayınız.
2)    Kelime aralarını boş bırakmayınız ve boşluklar yerine alt tire (_) işareti kullanınız.
3)    Veri türlerini doğru yapılandırmalarda bulununuz.
4)  Uygulamalarınızdaki Olay Yordamlarında,Katıştırılmış Makro yerine,kodlama bilginizi geliştirmeye imkan sağlamanız amacı ile Kodlama içerikli Olay yordamları kullanmaya özen göstererek önem veriniz.

iyi çalışmalar,
saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#4
Sayın Ozan Akkaya,
maalesef kodlar çalışmadı. İleriki bir zamanda küçük bir uygulama eklemek suretiyle sanırım cevabı alabilirim diye düşünüyorum. Teşekkür ederim.

Sayın atoz112,

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Access'in profesyoneli değilim, sizin gibi ustaların tavsiyeleri her zaman yol gösterici olacaktır.
Veri tabanımda Türkçe karakter, kelime arası boşluk vb. hususlar kullanmıyorum. Ama elbette amatör olarak sizlerin tavsiyelerinizi de çalışmalarımda mutlaka göz önüne alacağım ve uygulayacağım.

Çok teşekkür ederim.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene.
Cevapla
#5
sayın alpertunga65,

katılımcılar tarafından gerekli desteğin sunulabilmesine imkan sağlamanız adına,"...kodlar çalışmadı..." diye belirttiğiniz ifadenizi daha net bir anlatımla açıklamanız yerinde olacaktır.

aslında,en uygunu;eğer bir hata iletisi alıyorsanız bu hata iletisinin adını ya da ekran görüntüsünü konunuza dahil ettiğiniz takdirde,gerekli bilgilendirmelerin yapılmasını sağlamış olursunuz.

son olarak,sayın ozan bey'in yazdıkları kod üzerinden gidilecek olunursa (elbette,tahmini olarak),tablonuzdaki veri türü yapılandırmasında sorun da olabilir kanısındayım.kontrol etmenizde fayda var.zira,tek/çift tırnak işaretlendirmelerine yönelik olarak kod üzerinde bunlara riayet edilmesi gerekmektedir.bilginize.

iyi çalışmalar,
saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#6
(04/03/2015, 13:59)atoz112 yazdı: sayın alpertunga65,

katılımcılar tarafından gerekli desteğin sunulabilmesine imkan sağlamanız adına,"...kodlar çalışmadı..." diye belirttiğiniz ifadenizi daha net bir anlatımla açıklamanız yerinde olacaktır.

aslında,en uygunu;eğer bir hata iletisi alıyorsanız bu hata iletisinin adını ya da ekran görüntüsünü konunuza dahil ettiğiniz takdirde,gerekli bilgilendirmelerin yapılmasını sağlamış olursunuz.

son olarak,sayın ozan bey'in yazdıkları kod üzerinden gidilecek olunursa (elbette,tahmini olarak),tablonuzdaki veri türü yapılandırmasında sorun da olabilir kanısındayım.kontrol etmenizde fayda var.zira,tek/çift tırnak işaretlendirmelerine yönelik olarak kod üzerinde bunlara riayet edilmesi gerekmektedir.bilginize.

iyi çalışmalar,
saygılar.

Sayın atoz112,
bu konuyu şimdilik beklemeye aldım. Kusura bakmayın, araya başka konular ve işler girince cevap yazmayı unutmuşum. hata bende.. teşekkür ederim hatırlatmanız için...
saygılarımla...
Ne Mutlu Türk'üm Diyene.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da