Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
24/01/2018 23:22
Konu Sahibi
golf2000
Yorumlar
11
Okunma
800
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
golf2000

golf2000

Aktif Üye
79031
Mu.... Un....
 39
 31
 174
 10/01/2016
0
 İstanbul
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/05/2019,12:37
Çözüldü 
Arkadaşlar Diyelimki
Rakam Sütununa Aynı sayı yı 2 veya daha Fazla Girdiğimizde
Msgbox ile Bize butona Bastığımda
Mesela: 2 Adet 500000 Nolu Evrak Sayı Var Diye Bir Mesaj Gelirmi
Yardımınız İçin Teşekkürler




alperadn01

alperadn01

Aktif Üye
644
 41
 47
 192
 23/11/2008
0
 -
 
 Ofis 2003
 27/04/2019,17:18
(24/01/2018 23:22)golf2000 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar Diyelimki
Rakam Sütununa Aynı sayı yı 2 veya daha Fazla Girdiğimizde
Msgbox ile Bize butona Bastığımda
Mesela: 2 Adet 500000 Nolu Evrak Sayı Var Diye Bir Mesaj Gelirmi
Yardımınız İçin Teşekkürler
Kaydet butonun olay koduna bu kodu uyarlayın



Dim SID As String
Dim stLinkCriteria As String
SID = Me.[ALan adı girin].Value
stLinkCriteria = "[Alan adınıngirin]=" & "'" & SID & "'"
If DCount("[Alan adını girin]", "tabloadını girin", stLinkCriteria) > 0 Then
MsgBox SID & "---NOLU KAYIT DAHA ÖNCE GİRİLMİŞTİR." _
& vbCr & vbCr & "LÜTFEN TEKRAR KONTROL EDİN,AKSİ TAKDİRDE KAYIT YAPAMAZSINIZ", vbInformation _
, "Alper"
Me.Undo
Else
Exit Sub
End If



...........
golf2000

golf2000

Aktif Üye
79031
Mu.... Un....
 39
 31
 174
 10/01/2016
0
 İstanbul
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/05/2019,12:37
Sn.alperadn01
Çok Teşekkür Ederim İlgilendiğiniz İçin
Fakat

Hata verdi
Bu Alttaki Kodu Sarıya Boyadı
SID = Me.[ALan adı girin].Value



alperadn01

alperadn01

Aktif Üye
644
 41
 47
 192
 23/11/2008
0
 -
 
 Ofis 2003
 27/04/2019,17:18
(24/01/2018 23:39)golf2000 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sn.alperadn01
Çok Teşekkür Ederim İlgilendiğiniz İçin
Fakat

Hata verdi
Bu Alttaki Kodu Sarıya Boyadı
SID = Me.[ALan adı girin].Value

Mevcut tablonuza evrak kayıt sayısı alanı yok ise ilk önce bunu oluşturun
Mesela evr_no gibi

Formdaki evr_no metin kutusundan çıkıldığında olay koduna da aynı kodu uygulayın ve

Alan adı girin yazdıklarım yere de bu adı girin çalışacaktır




...........
alperadn01

alperadn01

Aktif Üye
644
 41
 47
 192
 23/11/2008
0
 -
 
 Ofis 2003
 27/04/2019,17:18
(24/01/2018 23:39)golf2000 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sn.alperadn01
Çok Teşekkür Ederim İlgilendiğiniz İçin
Fakat

Hata verdi
Bu Alttaki Kodu Sarıya Boyadı
SID = Me.[ALan adı girin].Value

Mevcut tablonuza evrak kayıt sayısı alanı yok ise ilk önce bunu oluşturun
Mesela evr_no gibi

Alan adı girin yazdıklarım yere de bu adı girin çalışacaktır



golf2000

golf2000

Aktif Üye
79031
Mu.... Un....
 39
 31
 174
 10/01/2016
0
 İstanbul
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/05/2019,12:37
Sn.alperadn01
Çok Teşekkür Ederim İlgilendiğiniz İçin
Fakat Yine Çözülmedi Sorun

Tablomu Oluşturdum Tablomun İsmi Evrak_Sayı
Alan Adınada rakam yazdım
Yine hata veriyor

Bu Yapmak İstediğimizde Kayıt Veya Kaydet Gibi Birşey Olmayacak Sadece Bize Msgbox İle Butona Bastığımızda Diyecekki Msgbox da 2 veya daha fazla mesela 250000 Kayıt Var Diye Uyarı Vermesini İstiyoruz



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Tarihe İki Gün Kala Uyarı Verdirme shizsy 6 308 11/06/2019, 20:55
Son Yorum: halily
Çözüldü Mükerrer Kayıt Sorunu Fatih34 5 386 13/05/2019, 16:08
Son Yorum: halily
Çözüldü Mükerrer Kayıt (il Ve İlçe Sorunu) Dart Reder 6 468 16/02/2019, 08:16
Son Yorum: Dart Reder
Çözüldü Mükerrer Kaydı Nasıl Önlerim. Oğuz Türkyılmaz 22 743 23/01/2019, 10:06
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü İsime Göre Mükerrer Girişi Engelleme mehmetb84 2 281 31/07/2018, 18:51
Son Yorum: mehmetb84

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.