Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
21/12/2012 19:03
Konu Sahibi
martineden-30
Yorumlar
10
Okunma
5484
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
martineden-30

martineden-30

Aktif Üye*
18114
 38
 12
 58
 11/04/2010
0
 Ağrı
 
 -
 13/06/2019,23:41
Çözüldü 
Merhaba Değerli arkadaşlar;
Öğrencilerimin belirli tarihler arası çözdükleri soruları saklayabileceğim bir uygulama yaptım. Şu haliyle işimi görüyor fakat ufak bir sorunum var. Bir türlü üstesinden gelemedim.
Ekte sunduğum uygulamada SBSFORM üzerindeki veriliş tarihi, teslim tarihi alanını ve öğrenciyi ilgili kutudan seçip raporla dediğimde sorun yok, o tarihler arası ilgili öğrencinin ödev raporunu alabiliyorum. Benim tam olarak istediğim açılan kutuyu boş bıraktığımda ve sorgula butonuna bastığımda o tarih aralığındaki tüm öğrencilerin listelenmesi.
bu konuda yardımcı olursanız sevinirim..
iyi çalışmalar



martineden-30, 11-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT Üyesidir.

ozguryasin

ozguryasin

Uzman
9727
Öz.... Ya....
 36
 44
 1.142
 23/09/2009
613
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2016 32 Bit
 Bugün,17:53
Çözüldü 
rapor sorgusunun Sql bölümünü bununla

SQL Code
SELECT [Tablo1 Sorgu].ogrencino, [Tablo1 Sorgu].adı, [Tablo1 Sorgu].soyadı, [Tablo1 Sorgu].sınıfı, [Tablo1 Sorgu].vertar, [Tablo1 Sorgu].teslimtar, [Tablo1 Sorgu].td, [Tablo1 Sorgu].ty, [Tablo1 Sorgu].tn, [Tablo1 Sorgu].md, [Tablo1 Sorgu].my, [Tablo1 Sorgu].mn, [Tablo1 Sorgu].fd, [Tablo1 Sorgu].fy, [Tablo1 Sorgu].fn, [Tablo1 Sorgu].sd, [Tablo1 Sorgu].sy, [Tablo1 Sorgu].sn, [Tablo1 Sorgu].id, [Tablo1 Sorgu].iy, [Tablo1 Sorgu].[in], [Tablo1 Sorgu].toplamsoru, [Tablo1 Sorgu].toplamdogru, [Tablo1 Sorgu].toplamyanlis, [Tablo1 Sorgu].toplamnet
FROM [Tablo1 Sorgu]
WHERE ((([Tablo1 Sorgu].adı) Like "*" & [Formlar]![sbsform]![açılan kutu56] & "*"));


rapor1 sorgusunun Sql bölümünüde bununla değiştiriniz.

SQL Code
SELECT [Tablo1 Sorgu].ogrencino, [Tablo1 Sorgu].adı, [Tablo1 Sorgu].soyadı, [Tablo1 Sorgu].sınıfı, [Tablo1 Sorgu].vertar, [Tablo1 Sorgu].teslimtar, [Tablo1 Sorgu].td, [Tablo1 Sorgu].ty, [Tablo1 Sorgu].tn, [Tablo1 Sorgu].md, [Tablo1 Sorgu].my, [Tablo1 Sorgu].mn, [Tablo1 Sorgu].fd, [Tablo1 Sorgu].fy, [Tablo1 Sorgu].fn, [Tablo1 Sorgu].sd, [Tablo1 Sorgu].sy, [Tablo1 Sorgu].sn, [Tablo1 Sorgu].id, [Tablo1 Sorgu].iy, [Tablo1 Sorgu].[in], [Tablo1 Sorgu].toplamsoru, [Tablo1 Sorgu].toplamdogru, [Tablo1 Sorgu].toplamyanlis, [Tablo1 Sorgu].toplamnet
FROM [Tablo1 Sorgu]
WHERE ((([Tablo1 Sorgu].adı) Like "*" & [Formlar]![sbsform]![Açılan Kutu63] & "*") AND (([Tablo1 Sorgu].vertar) Between [Forms]![sbsform]![TAR1] And [Forms]![sbsform]![TAR2]));


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

...........
martineden-30

martineden-30

Aktif Üye*
18114
 38
 12
 58
 11/04/2010
0
 Ağrı
 
 -
 13/06/2019,23:41
Çözüldü 
Sayın ozguryasin ilginiz için çok sağolun.
yoğunluktan kaynaklı bakma fırsatım olmamıştı.
denedikten sonra cevap yazarım.
tekrar sağol.
iyi çalışmalar..


martineden-30, 11-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT Üyesidir.

martineden-30

martineden-30

Aktif Üye*
18114
 38
 12
 58
 11/04/2010
0
 Ağrı
 
 -
 13/06/2019,23:41
Çözüldü 
Sayın ozguryasin her şey için sağolun..
işe yaradı. tekrar sağol varol.

bir sorum olacaktı. Bunun için başka bir konu açmam gerekiyor mu gerekmiyor mu bilmiyorum açıkçası. Eğer yanlış yaptıysam şimdiden affola.

sorum şu. mesela tüm öğrencilerin isimlerini başka bir tablodan girip sbsformda göstereyim. raporda belirtilen tarihler arasında ödevini getirmeyen öğrencileri 'getirmedi' uyarısını nasıl yazdırabilirim? Mantığını anlatabilirseniz sevinirim..
iyi çalışmalar..



martineden-30, 11-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT Üyesidir.

...........
ozguryasin

ozguryasin

Uzman
9727
Öz.... Ya....
 36
 44
 1.142
 23/09/2009
613
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2016 32 Bit
 Bugün,17:53
Çözüldü 
böyle durumlarda yeni konu açmak daha iyi olacaktır.

yeni açacağınız formda durum hakkında bir metin kutusu, bunun karşılığında ise tabloda durum isminde alan oluşturduktan sonra buna açılır kutu ile işlevsellik kazandırarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. açılan kutu içerisinde GETİRDİ, GETİRMEDİ ibareleri olabilir. tablonun varsayılan değerine GETİRMEDİ yi işaretleyip getirdiği vakit değiştirerek bu kontrolü yapabilirsiniz. bunun karşılığında hazırlayacağınız bir rapora budurum ile ilgili istekleri yaptırdıktan sonra işinizi görecektir. anladığım kadarı ile bu şekil işinizi görecektir. eğer fazla işinize yaramayacak bir yöntem olduğunu düşünüyor iseniz. daha ayrıntılı maddeler halinde sorunuzu tekrar sorar iseniz. daha değişik seçeneklerde çıkacaktır ortaya.


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

martineden-30

martineden-30

Aktif Üye*
18114
 38
 12
 58
 11/04/2010
0
 Ağrı
 
 -
 13/06/2019,23:41
Çözüldü 
Sayın ozguryasin hocam anlattığınız yöntem güzel ama benim bunu sürekli kontrol etmem gerekecek. Ben soru çözümü görünmeyen öğrenciye otomatik olarak GETİRMEDİ yazdırmak istiyordum. aslında öneriniz bana güzel bir fikir verdi. sağolun hocam.. yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.
iyi çalışmalar...


martineden-30, 11-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT Üyesidir.

...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Araç Takip Programı Yardım!!! IceMan7 5 300 22/06/2019, 11:21
Son Yorum: IceMan7
Çözüldü Access İle Basit Kayıt Programı musti35 4 237 27/05/2019, 17:07
Son Yorum: musti35
Çözüldü Stock Programı shizsy 2 514 06/05/2019, 13:36
Son Yorum: halily
Çözüldü Aidat Takip Programında Tahsilat Kısmında Takıldım dayko 19 499 29/04/2019, 17:09
Son Yorum: dayko
Çözüldü Tekne Seyir Bilgileri Ve Yakıt Takip yücel üzülmez 4 308 23/04/2019, 16:12
Son Yorum: yücel üzülmez

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.