Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
13/05/2009 16:02
Konu Sahibi
mehmetdemiral
Yorumlar
43
Okunma
16613
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
mehmetdemiral

mehmetdemiral

Uzman
17
Me.... De....
 54
 219
 4.943
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 Dün,12:55
Arkadaşlar
Bu, resim yolunu tabloya kaydederek oradan okuyup resmi görüntüleyen bir örnekten yola çıkılarak hazırlamış olduğum bir çalışmadır. Bir kişiyi kaydettiğimizde ona ait olan 3 tane resmi seçerek gösteriyoruz. Böylece resim veri tabanına kaydedilmiyor, vmdb şişmiyor. Bu arada hangi resme tıklarsanız o resim raporda kullanılıyor.

Çalışma prototip olarak yapıldı. Geliştirilebilir. Fikri veren kişi Celoyce'dir.

Kolay gelsin.


NOT: Bu konunun 18 numaralı mesajında örneğin daha gelişmişini yükledim. Onu da inceleyiniz.



İnadına, ille de Accesstr.net...

okileturc

okileturc

Onursal Üye
4499
Ok.... VA....
 61
 113
 966
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 11/12/2018,23:03
Hocam elinize sağlık, fikir için de celoyce ye tşk
Benim de bir katkım olsun istedim, 3 lüye, "çoklu" ile
alternatif getirmek için resim path lerini tabloya
aldım.

Özgün tasarımınızı bozmamak ve birlikte görülebilmesi
için ayni forma ekledim. Sizin alanlarınızdan sadece
rapora en son kaynak olan "Metin27" denetimine veri
attım o da sadece resim seçildiğnde. Resim kaldırma
butonu koymadım nasıl olsa sürekli form, direkt kayıt
silinebilir Img-grin

Form her açıldığında listeden seçili resmi sıfırlıyorum
ama elbette en az bir seçilmiş resim kalıcı olabilir.

Tekrar elinize sağlık
Kolay gelsin


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

...........
C*e*l*o*y*c*e

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
7
Me.... B.....
 72
 3.217
 29/10/2008
988
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,23:50
Her ikinizede ayrı ayrı teşekkürler,bu hali ile güzel ancak dahada geliştirmek lazım,faydalı bir örnek oldu.kolay gelsin



mehmetdemiral

mehmetdemiral

Uzman
17
Me.... De....
 54
 219
 4.943
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 Dün,12:55
Elbette.. Bu şekli dediğim gibi prototoptir. İsteyen istediği projede kullansın diye sadece resimle ilgili kısmına ağırlık verdim.
Oktay bey
Resim yolu olayını anlayamadım. Varsayılan resim klasörünü mü belirlemek için? Anlayamadım. Bir de bende hata verdi. "Odak RESİM YOL denetimine taşınamıyor" hatası geliyor. Bir de Runtime Error 2220 hatası veriyor.
Hatalar halledilir de, eklentinin amacını çözemedim. Biraz daha ayrıntılı anlatır mısınız?

Bu arada bu uygulama aslında aranan şahıslar için yapıldı. Yani aranan bir şahıs kaydedildiğinde 3 adet resim konabiliyor. Sonra da bununla ilgili bir çıktı (Rapor) hazırlanıyor. Bu raporda hangi resim seçiliyse o resim çıktıya gönderiliyor. Yani aynı kişi için aynı raporu 3 farklı resimle bastırabiliyoruz. Bununla ilgili Celoy'un bir çalışması vardı. Ondaki resim olayı da resimleri ole nesnesi olarak tabloda saklıyordu. Ben aynı olayı bağlı tablo şeklinde ve sadece tablonun yolunu tabloya kaydederek oluşturdum. Aslında sayı konusunda sınır yık. Ben 3 yaptım ama isteyen kolayca 30 bile yapabilir. Bunun için kodlarda özellikle her bir resim çerçevesi alanını aralarına boşluklar koyarak ayırdım. Birincide sonrasını tasarlamak çok karmaşıktı, ama 3.ncüsü 1 dakikada hazırlandı. Çünkü 1 tane için kıullanılan tüm komutları 2.nci için oluşturmak zordu ama 3.ncü için 2.ncisi ile aynı olup değişkenlerde 2 yerine 3 kullanarak basitçe yaptım. Bu artık 4-5-6-7-8-9 şeklinde çoğaltılabilir. Bir ara fonksiyonlar şekline dönüştürüp tek satırlık call komutlarıyla kullanmayı düşündüm. Yine de boş bir zamanda yapacağım o şekilde..

Kolay gelsin.



İnadına, ille de Accesstr.net...

...........
okileturc

okileturc

Onursal Üye
4499
Ok.... VA....
 61
 113
 966
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 11/12/2018,23:03
Hocam kapalı bir denetime focus vermişim
ondan kaynaklanıyor. Ekte düzelltiim.

İlk yazınızda bu kadar detay yoktu, "geliştirin"
demişsiniz bende bir çalışma yaptım. Amaç rapor
öncesi 3 fotoğraftan birini seçmekti, ben böyle yorumladım
ve çoklusunu yaptım Elbette 30 da yapılır, dediğiniz gibi
ama 30 fotoğrafı forma koymak çok saçma. Eninde sonunda
fotoğraflar ayrı bir tabloda tutulmalı, ben de örneğimde
asıl bunu arkadaşlara göstermek istedim

Bir başka arkadaşımız
fotoğraf sayısına limitsiz ihtiyaç duyabilir
Bu çözümünde bir avantajı 3 resimi de görüntülemek yerine
seçilen resmi görüntülemesi olabilir, nereden baktığınıza ve tasarımınıza
form üzerinde müsait alana vb. bağlı
Resim yoluna gelince, eğitim amaçlı formlar yapıyoruz
resim yolunu gizlemedim, siz gizlemişsiniz. Sonuçta
metin27 e taşınacak olan yolu gösteren bir denetim Img-grin

Fotoğraf butonuyla ekliyorsunuz, check butonuyla
seçiyor, görüntülüyor ve metin27 de atıp rapora gönderiyorsunuz

Kolay gelsin


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

mehmetdemiral

mehmetdemiral

Uzman
17
Me.... De....
 54
 219
 4.943
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 Dün,12:55
Ok şimdi oldu. Ama benim anlayamama nedenim, yapmak için yola çıktığım şekille bağdaştıramamamdı. Neden olduğunu anlatınca sanırım daha kolay anlaşılır oldu.

Elinize sağlık...


İnadına, ille de Accesstr.net...

...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Eczane İlaç Takip ve Stok Uygulaması xxfore 5 6.414 14/04/2019, 14:12
Son Yorum: legolasiseyes
  Takvim-Ajanda Uygulaması tdsharun 63 27.685 25/03/2019, 11:10
Son Yorum: hayalibey
  Çocuklarda Okuma Güçlüğü Geliştirme Uygulaması zetyu 1 271 26/02/2019, 17:23
Son Yorum: ozanakkaya
  Formda Calendar (Takvim) Uygulaması HandSword 7 4.010 17/12/2018, 13:24
Son Yorum: atkbursa
  Banka Talimatı Hazırlama Uygulaması derzulya 11 1.064 29/11/2018, 11:11
Son Yorum: derzulya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.