Skip to main content

AccessTr.neT


program görüntüsü kazandırma

program görüntüsü kazandırma

Çözüldü #1
Merhabalar,

Bugün bana çok yardımcı oldunuz. Ekte yer alan tablomun görsel açıdan zenginleştirerek program görüntüsü almasını nasıl sağlayabilirim.
fikir ve düşüncelerinize ihtiyaç duymaktayım.

ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.
.rar diecastcollectionn.rar (Dosya Boyutu: 1,55 MB | İndirme Sayısı: 29)
Cevapla
#2
Access Penceresini Gizleme bağlantısındaki konuyu inceleyiniz.
Cevapla
#3
(18/03/2015, 06:53)ozanakkaya yazdı: Access Penceresini Gizleme bağlantısındaki konuyu inceleyiniz.

Sayın ozanakkaya;
Çok teşekkür ederim. Vermiş olduğunuz linki inceleyeceğim.

Bu işlem düzenleme tamamıyla bittiğinde yapmak isteğimdir. Aslında görsel olarak zengin bir menü yapmak istiyorum. Butonlar ekleyip onları çalışır hale getirmek, tıkladığımda pc de bulunan bir klasöre ulaşmak. Bu tarz bir şeyler yapmak istiyorum. Çok acemi olduğum için nasıl bir yol alacağımı bilememekteyim.
Yardımlarınızı rica ediyorum.

Tekrar teşekkürler.
Son Düzenleme: 18/03/2015, 10:28, Düzenleyen: scorpinco.
Cevapla
#4
sayın scorpinco,

hatırlayacaksınızdır ki,ilk konunuzda program hazırlatma isteğinde iken,şimdilerde de her yeni bir çalışmada,artık uygulama hazırlama konusunda daha bir ilgi duymakta,ne nasıl yapılır sorularına maruz kalarak yeni bilgiler öğrenme ve bu edindiklerinizi denemelerde bulunarak hem kendinizi geliştirme isteğinde olmaya hem de çalışmalarınız olumlu sonuçlar verdiğinde de bir güven duyma ve daha bir öğrenme hırsına sahip olmaya başladığınız görülmektedir.sonuçta,bu çalışmaların havasını solumaya ve kıyısından köşesinden giriş yapmaya çabalamaya dair girişimlerde bulunuyorsunuz.

bu,sizin adınıza güzel bir gelişme örneğidir.fakat,bunu tehlikeli bir duruma da dönüştürmemelisiniz.Her şeyi öğrenmek isterken,kafanızı karıştıracak bir ileri düzey gelişim istekleri,sizin;hem konuları belki birbirine karıştırmanıza hem de resmin bütününü görmekten uzak olmanıza yol açar.bu nedenle,bence;öyle hemen acele etmeden aksine ağır ağır fakat emin olaraktan,her bir çalışmada kendinizi farklı içerikler ile daha da geliştirerek,bir konuda denemeler neticesinde üretkenlik
sahibi olmayı edinmeden,her konuya yönelmeyin.bu kendinizi geliştirme ve öğrenme isteklerinizi doğru yapılandırmalar ile doğru yönlendirmeyi ihmal etmeyin.

bahsettiğiniz talebinize yönelik aşağıdaki hususlarda size bir bakıma tavsiyeler niteliğinde olması adına açıklamak yerinde olacaktır kanısındayım.

1) öğrenmeyi istediğiniz hususları konu başlıkları olarak not ediniz.buna da önceliği,henüz başında olduğunuz için,uygulama geliştirme konusunda temel yapıları öğrenmek ile başlayınız.

a) tablo oluşturma nasıl yapılır,
b) nasıl isim tanımlamaları yapılmalı,Türkçe harflarin ya da büyük harf kullanmanın sakıncaları nelerdir,
c) hangi veri türleri ne için uygundur,
d) tablo alan özellikleri nedir nasıl kullanılır,v.s.gibi hususları araştırmalısınız.

aynı araştırmaları;sorgu,form için de gerçekleştirmelisiniz;

a) sorgularda kriter belirleme nasıl yapılır,
b) sorgu üzerinde;tarih,metin ya da sayısal biçimlendirmeler nasıl uygulanır,
c) hangi form görüntüleme biçimi hangi durumlarda daha kullanışlıdır,
d) form özellikleri nedir,nasıl kullanılır.
e) form kayıt kaynakları nasıl oluşturulur.tablodan veya sorgudan olursa nasıl ayarlanır.
f) denetim araçları nelerdir,hangi değerler için hangi denetimler daha uygundur.

kısacası,öncelik olarak;ne nedir,nasıl kullanılır sorularının yanıtlarını edinmelisiniz.

2) bu araştırmalarınız ve öğrenmeleriniz neticesinde,farklı senaryolar kullanarak;hangi uygulama için hangi işlemleri kullanmak ve uygulamak yerinde olur,her bir çalışmada,farklı yapılandırmaları ve özellikleri ayarlamayı deneyerek,her bir durumda ne olduğunu,nasıl çalıştığını ya da çalışmadığını hem inceleyiniz hem de bunlara dair notlar veya ekran görüntülerini alınız.

3) bir hata klasörü oluşturup,denk geleceğiniz her bir hata durumunda;bunların hem ekran görüntülerini alınız hem de tanımlarını yazınız.ardından da,bunların ne anlama geldiğini ve nasıl çözümlenebileceğini araştırarak öğreniniz.

4) her bir öğreneceğiniz yeni konuları,direkt üzerinde çalıştığınız ana uygulamanıza hemen adapte etmeye veya üzerindeyken aktarmaya veya denemeye kalkışmayınız.bunun yerine,her bir konuyu ayrı bir yeni veritabanı ve içerik oluşturarak;önce bunun üzerinde hazırlayınız ve sorununuzu çözünüz.olumlu sonuç alıyorsanız ve sorun çözülmüşse,
bu veritabanını örnek alarak,asıl uygulamanızın (mutlaka yedeğini alarak ve her bir yedeğinizi de tarih ve saat olarak yedeklemek sureti ile),bu yedekleştirdiğiniz asıl uygulamanıza adapte etmeyi deneyiniz.unutmayınız ki,örnekteki ile asıl uygulamanızdaki yapılandırmalar ve ayarlar ya da tanımlamalar farklı ise,bu farklılıkları da göz önünde bulundurarak
doğru yazımda bulunmayı ihmal etmeyiniz.basit bir yazım hatası veya işaretlemeyi unutmak bile hatayı gösterir.

5) formlar üzerinde görsellik oluşturmak,renkli ve bol malzemeli göstermek kimi uygulamalarda ve durumlarda belki ilgi çekici ve etkileyici olabilir veya öyle gelebilir.fakat,yine de unutulmaması adına,şunu da belirtmekte fayda var ki;

görsellik adına eklenen her bir resim,denetim,renklendirme,kısacası uygulamanın performansını ve verimli kullanımını,hızını etkilemeye neden olacak her bir görsel eklenti ya da çalışma,böyle bir soruna da davetiye çıkaracak,etki edecek ve ağırlaşmaya ve uygulamanın miktarında artış göstermeye katkı sağlayacaktır.bu nedenle,mümkün mertebe çok fazla böyle bir görselliğe maruz bırakmadan,önemli olanın uygulamanın verimli,sağlıklı ve performanslı kullanımını sağlamak olduğunu bilmeyi de ihmal etmemeli.çoğu zaman,sadelik hem gözleri yormamak adına hem de kullanışlılık adına dikkat etmeyi gerektirir,fayda sağlar.

6) uygulamanızdan yola çıkılacak olunursa,eğer Koleksiyonunu yaptığınız modellere yönelik olarak tanıtım anlamında resimler kullanmak isterseniz,bunun için,uygulamanızın da yer aldığı bir klasör içerisinde barındırıp,bu klasörden resimleri çağırmanız ve kullanmanız yerinde olacaktır.bunun için site içerisinde örneklerin ve bilgilendirmelerinin de yer aldığı konular mevcut.araştırmak sureti ile edinebilirsiniz.örnek olması adına,aşağıdaki bağlantıda yer alan sayın Mehmet DEMİRAL bey'in bir çalışması mevcut.inceleyebilirsiniz.

Özel bir resim Uygulaması - 1 şahısa 3 resim

sayın scorpinco,
kısacası;her bir bilgiyi veya gördüğünüz ve hoşunuza giden özellikleri ve örnekleri sondan başlayıp hemen öyle bir çuvala yerleştirmeye kalkışmak yerine,adım adım ve gerçekten öğrenerek ve benimseyerek,önce temelinizi sağlamlaştırarak,sorunları kendiniz de karşılaştığınızda çözebilecek kıvama gelerek öğrenmeye ve bilgiler edinerek,kendinizi geliştirmeye önem vererek özen gösteriniz.bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#5
sayın atoz112,

Vermiş olduğunuz yararlı bilgiler için çok teşekkür ederim. ilk başta talepte bulundum basit bir iş olacağını düşünmüştüm. Daha sonra işin içine girdikçe düşündüğüm gibi olmadığını gördüm.
Benim asıl amacım hobim için yararlı olabileceğini düşündüğüm bir çalışma yapmak. Tabi bunun için bazı temel kavramları bilmek gerektiğini gördüm.
(her ne kadar hala kod bilgimin çok zayıf olsada) Belirtiğiniz tavsiyeleri dikkate alacağımı, araştırarak adım adım gitmeye çalışacağımı bilmenizi isterim.

İlgi alakanız için teşekkür ederim.
Tekrar tekrar teşekkür ederim.
saygılarımla,
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task