Skip to main content

AccessTr.neT


RAPORLAMA & YIL AY GÜN TOPLAMA ve ÇIKARMA SORUNU

RAPORLAMA & YIL AY GÜN TOPLAMA ve ÇIKARMA SORUNU

Çözüldü #1
Merhaba arkadaşlar....

  personel ile ilgili bir çalışma yapıyorum, çözemediğim iki sorun var
  Birincisi Personel İzin formunda filtreleme yapıp rapor açtığımda İzin Türünde yazması gereken metin değeri sorgu ekranındaki izinno olarak verilen değer geliyor....
 [Resim: W6YAbm.png]

  İkincisi ise terfi ile ilgili ekranda ücretsiz izinler Yıl ay gün olarak toplamak ve  fark kısmında bu toplamı  Üst alandaki Toplam  Hizmet süresinden  çıkartmak istiyorum....

[Resim: EzJnq8.png]
.rar PersoneL.rar (Dosya Boyutu: 894,99 KB | İndirme Sayısı: 124)
Cevapla
#2
Merhaba,

1. sorunuzun cevabı için
S_İZİN_RAPOR sorgusunun Sql kodunu aşağıdaki ile değiştirdiğinizde sorun çözülecektir.

Kod
SELECT T_PERSONEL.[No], T_PERSONEL.FOTO, T_PERSONEL.ADİSOYADİ, T_PERSONEL.ÜNVANİ, T_PERSONEL.SİCİLNO, T_PERSONEL.GÖREVİLİ, T_PERSONEL.GÖREVİLCESİ, T_PERSONEL.TOPLAMHS, T_İZİN_TÜRÜ.İZİN, T_İZİN_YİLİ.YİL, T_PERSONEL_İZİN.ADİSOYADİ, T_PERSONEL_İZİN.AYRİLMATARİHİ, T_PERSONEL_İZİN.BASLAMATARİHİ, T_PERSONEL_İZİN.TOPLAMİZİN, T_PERSONEL.ATAMATARİH
FROM T_PERSONEL, T_İZİN_YİLİ INNER JOIN (T_İZİN_TÜRÜ INNER JOIN T_PERSONEL_İZİN ON T_İZİN_TÜRÜ.İZİNNO = T_PERSONEL_İZİN.İZİNNO) ON T_İZİN_YİLİ.YİLNO = T_PERSONEL_İZİN.YİLNO;

Forum kuralları gereği 2.sorunuz için yeni bir konu açmanız gerekmektedir.

Kolay gelsin,
Şevki
[Resim: 149696E4D1FD5E63DB592BDF126248CE.png]
Cevapla
#3
(30/12/2014 14:42)SCavusoglu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

1. sorunuzun cevabı için
S_İZİN_RAPOR sorgusunun Sql kodunu aşağıdaki ile değiştirdiğinizde sorun çözülecektir.

Kod
SELECT T_PERSONEL.[No], T_PERSONEL.FOTO, T_PERSONEL.ADİSOYADİ, T_PERSONEL.ÜNVANİ, T_PERSONEL.SİCİLNO, T_PERSONEL.GÖREVİLİ, T_PERSONEL.GÖREVİLCESİ, T_PERSONEL.TOPLAMHS, T_İZİN_TÜRÜ.İZİN, T_İZİN_YİLİ.YİL, T_PERSONEL_İZİN.ADİSOYADİ, T_PERSONEL_İZİN.AYRİLMATARİHİ, T_PERSONEL_İZİN.BASLAMATARİHİ, T_PERSONEL_İZİN.TOPLAMİZİN, T_PERSONEL.ATAMATARİH
FROM T_PERSONEL, T_İZİN_YİLİ INNER JOIN (T_İZİN_TÜRÜ INNER JOIN T_PERSONEL_İZİN ON T_İZİN_TÜRÜ.İZİNNO = T_PERSONEL_İZİN.İZİNNO) ON T_İZİN_YİLİ.YİLNO = T_PERSONEL_İZİN.YİLNO;

Forum kuralları gereği 2.sorunuz için yeni bir konu açmanız gerekmektedir.

Kolay gelsin,
Şevki

Şevki bey çok teşekkürler çözümün için ancak ben kodu bir türlü uyarlayamadım. Sakıncası yoksa örnekte gösterebilir misiniz ?
Cevapla
#4
Terfi form ekranında ücretsiz izinler Yıl ay gün olarak toplamak ve  fark kısmında bu toplamı  Üst alandaki Toplam  Hizmet süresinden  çıkartmak istiyorum....


[Resim: qmB28Z.png]
.rar PersoneL.rar (Dosya Boyutu: 894,99 KB | İndirme Sayısı: 8)
Son Düzenleme: 30/12/2014, 22:52, Düzenleyen: nacar.
Cevapla
#5
Projenizde çok sayıda Türkçe karakter içeren obje adı vb. kullandığınızdan, benim tam test etme imkanım olmadı. Bir problem varsa belirtin lütfen.

Kolay gelsin,
Şevki
.zip PersoneL.zip (Dosya Boyutu: 894,12 KB | İndirme Sayısı: 117)
[Resim: 149696E4D1FD5E63DB592BDF126248CE.png]
Son Düzenleme: 30/12/2014, 16:20, Düzenleyen: SCavusoglu.
Cevapla
#6
(30/12/2014 15:56)SCavusoglu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Projenizde çok sayıda Türkçe karakter içeren obje adı vb. kullandığınızdan, benim tam test etme imkanım olmadı. Bir problem varsa belirtin lütfen.

Kolay gelsin,
Şevki

 Maalesef hocam çalışmıyor...
 Özellikle Türkçe karakter olmamasına dikkat ettim ancak sanırım türkçe karakterleri yanlış biliyorum... Rica etsem türkçe karakterleri yazar mısınız?
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da