Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
12/03/2018 16:22
Konu Sahibi
ates2014
Yorumlar
12
Okunma
1023
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ates2014

ates2014

Aktif Üye
66933
 48
 268
 31/10/2014
0
 Adana
 
 Ofis 2010 32 Bit
 16/07/2019,09:42
Çözüldü 
Sayın ozan hocam, eski sorumun altına yazmıştım, belgeyi ekleyemediğim için,
yeni konu açayım dedim,

Resmi eklerken, Eklediğim resmin boyutunu Resim ve Video Boyutları ,
metin kutusuna nasıl alabiliriz.
Saygılar...




alpeki99

alpeki99

Uzman
6
Ol....
 39
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 22/06/2019,10:56
Resim yükleme kısmındaki kodlarınız şu şekilde olacak:

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
Private Sub Komut19_Click() 'resim ekle
Dim Sonuc As Integer
Dim objImage As Object
Set objImage = CreateObject("WIA.ImageFile")
  
    With Application.FileDialog(msoFileDialogOpen)
    
        .Title = "Select a file"
        .Filters.Clear
        .Filters.Add "Tüm Dosyalar", "*.*"
        .AllowMultiSelect = False
        .Title = "ATEŞ.SOFT...   < Belge Seçme Formu >"
        .InitialFileName = CurrentProject.Path
        Sonuc = .Show
        
            If (Sonuc <> 0) Then
                Me![resimlink] = Trim(.SelectedItems.Item(1))
                Me.cerceve.Picture = Me.resimlink
                
                objImage.LoadFile Me.resimlink
                MsgBox "Width: " & objImage.Width
                MsgBox "Height: " & objImage.Height
  
            End If
    End With

End Sub


MsgBox ile ekrana en ve boylarını ayrı ayrı yazdırdım. Siz nasıl kullanmak isterseniz onu ayarlarsınız.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

...........
ozguryasin

ozguryasin

Uzman
9727
Öz.... Ya....
 36
 44
 1.136
 23/09/2009
613
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2016 32 Bit
 Bugün,01:11
alpeki99 Hocamın örneğine istinaden, ek olarak örnek olması açısından 


Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
Set EXCL = New EXCeL.Application

With EXCL
.Application.Visible = True
.UserControl = False

End With
Set KTP = EXCL.Workbooks.Add
 Set syf = KTP.Worksheets(1)

With EXCL
.ActiveWindow.DisplayGridlines = False

         PicLocation = CurrentProject.Path & "\Resminiz.jpg"   
syf.Shapes.AddPicture PicLocation, False, True, 330, 48, 212, 227
                                               ' Sol, Üst, Genişlik, Yükseklik
 
End With


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

ozguryasin

ozguryasin

Uzman
9727
Öz.... Ya....
 36
 44
 1.136
 23/09/2009
613
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2016 32 Bit
 Bugün,01:11
Örnek olarakta hazırlayayım dedim. Ekteki örneği inceleyiniz. Ofis 2010 sürümüne uyumludur. eğer daha farklı bir sürüm kullanıyrsanız. Vba dan referanslar bölümüünden gerekli Excel referansını seçiniz.



POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

...........
ates2014

ates2014

Aktif Üye
66933
 48
 268
 31/10/2014
0
 Adana
 
 Ofis 2010 32 Bit
 16/07/2019,09:42
İlginiz için çok teşekkürler arkadaşlar,
sayın alpeki, video'nun boyutunu nasıl alırız, çünkü video eklerken hata alıyorum.
son halini tekrar gönderiyorum.
Çok teşekkür ederim...



alpeki99

alpeki99

Uzman
6
Ol....
 39
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 22/06/2019,10:56
Videonun dosya boyutu ya da çözünürlük boyutu hangisine ihtiyacınız var?


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Webbrowserda (input Type Disable) Olan Alandan Veri Almak mustinba 4 171 03/07/2019, 22:08
Son Yorum: mustinba
Çözüldü Sorgu Kriterini Formdan Almak Ertugrul Kuzu 7 435 03/06/2019, 16:10
Son Yorum: halily
Çözüldü Klasördeki Dosya İsimlerini Almak ates2014 17 649 27/04/2019, 21:14
Son Yorum: ates2014
Çözüldü Rapor Hazırlama Ve Çıktı Almak access acemisi 18 869 23/02/2019, 18:29
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Formumu Almak İstediğim Sonuca Göre Nasıl Tasarlamalıyım. Oğuz Türkyılmaz 4 375 25/11/2018, 21:21
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.