Skip to main content

AccessTr.neT


Saat Toplama Sorunu

Saat Toplama Sorunu

Çözüldü #1
Sevgili Arkadaşlar,

Örnek dosyadaki sorguda toplam saat sonucu 38:30 olması gerekirken enteresan bir şekilde 38:29 sonucunu veriyor.... Yardımcı olursanız sevinirim.... Teşekkürler....
.rar vt2.rar (Dosya Boyutu: 8,29 KB | İndirme Sayısı: 25)
ekremzeki, 22-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
Çözüldü #2
Sn ekremzeki,

CSng yani Convert Single yerine
CDbl yani Convert Double yapın düzelecektir.
Please return your positive or negative ...
Cevapla
Çözüldü #3
Sayın Ufuk Bey,
İlk örnekte CDbl ile sorun çözüldü... Ancak ikinci satırda 6:00 olması gerekirken yine 05:59 sonucunu veriyor.... Kafayı yiyecem valla.... İlginiz için teşekkürler.... Dosya ektedir...
.rar vt2.rar (Dosya Boyutu: 8,04 KB | İndirme Sayısı: 25)
ekremzeki, 22-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
Çözüldü #4
Sn ekremzeki İnt i kaldırın...
Toplam = CDbl(..... kalsın
Please return your positive or negative ...
Cevapla
Çözüldü #5
(23/11/2010 13:05)horozufuk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sn ekremzeki İnt i kaldırın...
Toplam = CDbl(..... kalsın

evet problem çözülmüş
teşekkürler
bunu birde benim gibi sadece copy-paste ile birşeyler yapmaya çalışan acemiler için açıklayabilirmisiniz
neden olmuyordu
teşekkürler
@benbendedeilem
Cevapla
Çözüldü #6
Sn accessman,

Convert işlemi bir bilgi dönüştürme işlemidir.
Bilgi dönüştürmelerde ben genelde Single yerine Double kullanırım ve dönüştürdüm bilgiyi garantiye almaya çalışırım.Yani dönüştürdüğüm bilgi için daha büyük yer ayırmış olurum.
Birde convert edilen bilgi çok yakın bir değere dönüşebilir.
Örneğin 40 değeri beklenirken 39.9999999999999 gibi bir değer convert edilmiş olabilir.
Sizde bunun başına İnt koyarsanız 39 kalır.
İnteger i kaldırmamızın sebebide budur.
Please return your positive or negative ...
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da