Skip to main content

AccessTr.neT


Sayfa Yenilemeden Post İçeriğini Çagırma

Mettleshade
Mettleshade
4
1714

Sayfa Yenilemeden Post İçeriğini Çagırma

#1
Merhaba,

Sorun şuku ben form içindeki butona tıklandıgında sayfa yeniledemeden php çalıştırmak istiyorum.

Googleden araştırdım fakat pek birşey anlamadım. Php de yeniyim direk aklıma burası geldi.

Yardımlarınızı Bekliyorum.

[Resim: do.php?imgf=150908955750471.png]

Seçili butona tıklandıgında sayfa yenilemeden post işlemini gerçekleştirmek istiyorum.
Cevapla
#2
İstemiş olduğun şey saf Php ile yapılmıyor. Bu işlem için jQuery kullanman lazım. jQuery'de ajax ile işlemi gerçekleştirebilirsin. Örnek bir kalıp şu şekilde olacaktır:


Kod
$.ajax({
   
   url:'postedilecekAdres',
   type:'post',
   data:{urun:$('#urunInputKutusununIdAdi').val()},
   success:function(){
      // Php den dönecek yanıta göre yapılacak işlemler burada
   }

});


PHP tarafındaki sayfada ise normal POST verilerini nasıl alıp işlem yapıyorsan aynısını yapman lazım.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
#3
(28/10/2017 14:28)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İstemiş olduğun şey saf Php ile yapılmıyor. Bu işlem için jQuery kullanman lazım. jQuery'de ajax ile işlemi gerçekleştirebilirsin. Örnek bir kalıp şu şekilde olacaktır:


Kod
$.ajax({
   
   url:'postedilecekAdres',
   type:'post',
   data:{urun:$('#urunInputKutusununIdAdi').val()},
   success:function(){
      // Php den dönecek yanıta göre yapılacak işlemler burada
   }

});


PHP tarafındaki sayfada ise normal POST verilerini nasıl alıp işlem yapıyorsan aynısını yapman lazım.


Teşekkür ederim hocam. JQuery ve Ajax mantığını kavradım fakat yapmak istediğime pek ulaşamadım, daha doğrusu üniversite hazırlığı sayesinde uğraşacak zaman bulamadım Img-grin
Cevapla
#4
Yukarıda yazdıklarımı uyguladın mı? Uyguladıysan ve halledemediysen tüm dosyalarını Code tagları içinde buraya eklersen soruna bakıp inceleyebiliriz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
#5
(29/10/2017 12:21)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yukarıda yazdıklarımı uyguladın mı? Uyguladıysan ve halledemediysen tüm dosyalarını Code tagları içinde buraya eklersen soruna bakıp inceleyebiliriz.

Hallettim hocam teşekkür ederim. Verdiğiniz kodu kullanıp bir kaç değişiklikle işlem tamamdır. Img-grin
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da