Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
27/10/2017 10:33
Konu Sahibi
Mettleshade
Yorumlar
4
Okunma
548
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mettleshade

Mettleshade

Aktif Üye
79306
Me.... Pa....
 Belirtilmemiş
 28
 72
 21/01/2016
0
 
 
 
 31/10/2017,04:52
Merhaba,

Sorun şuku ben form içindeki butona tıklandıgında sayfa yeniledemeden php çalıştırmak istiyorum.

Googleden araştırdım fakat pek birşey anlamadım. Php de yeniyim direk aklıma burası geldi.

Yardımlarınızı Bekliyorum.

[Resim: do.php?imgf=150908955750471.png]

Seçili butona tıklandıgında sayfa yenilemeden post işlemini gerçekleştirmek istiyorum.




alpeki99

alpeki99

Uzman
6
Ol....
 39
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 22/06/2019,10:56
İstemiş olduğun şey saf Php ile yapılmıyor. Bu işlem için jQuery kullanman lazım. jQuery'de ajax ile işlemi gerçekleştirebilirsin. Örnek bir kalıp şu şekilde olacaktır:


Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$.ajax({
   
   url:'postedilecekAdres',
   type:'post',
   data:{urun:$('#urunInputKutusununIdAdi').val()},
   success:function(){
      // Php den dönecek yanıta göre yapılacak işlemler burada
   }

});



PHP tarafındaki sayfada ise normal POST verilerini nasıl alıp işlem yapıyorsan aynısını yapman lazım.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

...........
Mettleshade

Mettleshade

Aktif Üye
79306
Me.... Pa....
 Belirtilmemiş
 28
 72
 21/01/2016
0
 
 
 
 31/10/2017,04:52
(28/10/2017 14:28)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İstemiş olduğun şey saf Php ile yapılmıyor. Bu işlem için jQuery kullanman lazım. jQuery'de ajax ile işlemi gerçekleştirebilirsin. Örnek bir kalıp şu şekilde olacaktır:


Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$.ajax({
   
   url:'postedilecekAdres',
   type:'post',
   data:{urun:$('#urunInputKutusununIdAdi').val()},
   success:function(){
      // Php den dönecek yanıta göre yapılacak işlemler burada
   }

});



PHP tarafındaki sayfada ise normal POST verilerini nasıl alıp işlem yapıyorsan aynısını yapman lazım.



Teşekkür ederim hocam. JQuery ve Ajax mantığını kavradım fakat yapmak istediğime pek ulaşamadım, daha doğrusu üniversite hazırlığı sayesinde uğraşacak zaman bulamadım Img-grin



alpeki99

alpeki99

Uzman
6
Ol....
 39
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 22/06/2019,10:56
Yukarıda yazdıklarımı uyguladın mı? Uyguladıysan ve halledemediysen tüm dosyalarını Code tagları içinde buraya eklersen soruna bakıp inceleyebiliriz.



AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

...........
Mettleshade

Mettleshade

Aktif Üye
79306
Me.... Pa....
 Belirtilmemiş
 28
 72
 21/01/2016
0
 
 
 
 31/10/2017,04:52
(29/10/2017 12:21)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yukarıda yazdıklarımı uyguladın mı? Uyguladıysan ve halledemediysen tüm dosyalarını Code tagları içinde buraya eklersen soruna bakıp inceleyebiliriz.

Hallettim hocam teşekkür ederim. Verdiğiniz kodu kullanıp bir kaç değişiklikle işlem tamamdır. Img-grin




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Video Post Datadan Veri Alip Source Kısmına İşleme Nasıl Yapabilirim ? angel1585 2 987 04/02/2018, 14:58
Son Yorum: angel1585

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.