Skip to main content

AccessTr.neT


Sql İçinde Çift Tırnak

Sql İçinde Çift Tırnak

Çözüldü #1
yüzlerce kez karşılaşmama rağmen hala öğrenebilmiş değilim şunu sqlin anlayacağı şekilde nasıl yazabiliriz

strSQL = "SELECT liste.id, First(ay02.tarihi) AS egitim_tarihi, First(liste.isim) AS İlkismi, First(liste.soyisim) AS İlksoyismi, " & _
    "First(liste.isgirtar) AS ise_giris_tarihi, First(Format([tarihi],"dd")) AS İfade2 FROM liste " & _
    "INNER JOIN ay02 ON liste.vardiya = ay02.vardia "& _
    "GROUP BY liste.id HAVING (((First(Format([isgirtar],"mm")))="02"));"
@benbendedeilem
Cevapla
#2
String veri türlerinde tek tırnak olmalı sayılarda değil.

'" & alan & "'  gibi baştaki ve en sondaki tek tırnak
" & alan & " gibi
Cevapla
#3
çift tırnak içine çift tırnak eklenemez eklemeniz gerekiyorsa ya çift çift Tırnak eklemelisiniz yada tek tırnak yapmalısınız
strSQL = "SELECT liste.id, First(ay02.tarihi) AS egitim_tarihi, First(liste.isim) AS İlkismi, First(liste.soyisim) AS İlksoyismi, " & _
    "First(liste.isgirtar) AS ise_giris_tarihi, First(Format([tarihi],'dd')) AS İfade2 FROM liste " & _
    "INNER JOIN ay02 ON liste.vardiya = ay02.vardia "& _
    "GROUP BY liste.id HAVING (((First(Format([isgirtar],'mm')))=2));" gibi kırmız tek tırnak yerine çift çift tırnak ("") da koyabilirdiniz
Cevapla
#4
(02/02/2020 00:52)berduş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: çift çift tırnak ("")

Denedinizmi berduş hocam.Zira Format olayında tarih için çift tırnak hata veriyordu excelde belki Access ile değişiktir.
Meraktan sordum.
Cevapla
#5
ben genelde tek tırnak kullanıyorum ki dikkat ederseniz burda da tek tırnak kullandım, özel olarak format olayını denemedim. sadece  genel mantığın bu olduğunu belirtmek için yazdım.
ama aşağıdaki şekilde yazınca kod çalıştı
Visual Basic Code
sqlX = " SELECT TblVardiyahy.TarihT, Format([TarihT],""mm"") AS Ay " & _
    " FROM TblVardiyahy " & _
    " WHERE (((Format([TarihT],""mm""))=2));"
    Me.Liste0.RowSource = sqlX
Cevapla
#6
(02/02/2020 01:11)berduş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ben genelde tek tırnak kullanıyorum ki dikkat ederseniz burda da tek tırnak kullandım, özel olarak format olayını denemedim. sadece  genel mantığın bu olduğunu belirtmek için yazdım aşağıdaki şekilde yazınca kod çalıştı
Visual Basic Code
sqlX = " SELECT TblVardiyahy.TarihT, Format([TarihT],""mm"") AS Ay " & _
    " FROM TblVardiyahy " & _
    " WHERE (((Format([TarihT],""mm""))=2));"
    Me.Liste0.RowSource = sqlX
"mm"

Böyle olursa hata olurmu demek istemiştim.4 adet çift tırnak illk defa gördüm.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da