Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
12/01/2013 18:17
Konu Sahibi
yorum70
Yorumlar
8
Okunma
2420
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
yorum70

yorum70

Aktif Üye*
25666
Ay.... Şa....
 48
 148
 1.184
 08/10/2010
71
 Ankara
 
 Ofis 2013 64 Bit
 22/10/2016,21:00
Çözüldü 
iYİ Akşamlar.

****/***** Olan SucNo alanı sıralama yaparken doğru yapmıyor, bunun için TBLDATA'YA YIL alanı ekledim ve biçimini sayı yaptım.FRMDATA'da YIL Metin kutusunu v.değerine " =DatePart("yyyy";Now())" yaptım, burada veri girilirken girilen yıl oto gelecek yanına ise sucno en fazla 5 karakter şeklinde yazılacak..

Sorun, 4300 veri 2012 den kalma ve hepsi 2012/xxxx şeklinde....2013 ise 2013/xxx şeklande bu verileri ayırsak her rakamdan 2 tane olacak...İstatistikler BULTENTARIHINE GÖRE alınmakla birlikte, HAFTALIK VE Olay defteri İKİ SUCNO alanına göre alınmakta (FORMDAN önce YIL seçiliyor)

YIL/SUCNOYU ayırsak sıkıntı yaratırmı ? YILI Girilen bultentarıhıne göre gruplama yapsak nasıl olur ?

Kafam iyice karıştı, fikir ve katkılarınıza göre yönleneceğim.

Tşk.



"Her tercih, bir vazgeçiştir"


ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.103
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:31
Çözüldü 
sorgu oluştur, Sql kısmına

SQL Code
UPDATE TBLDATA SET TBLDATA.YIL = Left([SUCNO],InStr(1,[SUCNO],"/")-1), TBLDATA.SUCNO = Mid([SUCNO],InStr(1,[SUCNO],"/")+1);


yaz, sorguyu kaydet ve çalıştır, suç nodaki 2012/155 i yıla 2012, suçnoya 155 yazacak şekilde tabloyu günceller.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
yorum70

yorum70

Aktif Üye*
25666
Ay.... Şa....
 48
 148
 1.184
 08/10/2010
71
 Ankara
 
 Ofis 2013 64 Bit
 22/10/2016,21:00
Çözüldü 
tŞK...Peki bu yazdığınız kod...TBLDATA'yı guncellerken TBLKISILERİ de gunceller mı ? OLAY=ŞAHIS ilişkısını kurar mı ?

tblkısıler= KID
TBLDATA=DID


Tamam hallettım, aynını TBLKISILER için yaptım....Bu arada yazdığınız kodda 2012 yılına ait 4300 kayıdı ayırdı, ancak 2013 yılını aynı bıraktı.


"Her tercih, bir vazgeçiştir"


ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.103
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:31
Çözüldü 
Bence hiç uğraşmayıp eski haline getir, yıl ve suçno aynı sütuna.
Yıl ve suç numarasını ayırmanı daha önce söylemiştim, o zaman yapmadın. Şimdi tren kaçmış, işişten geçmiş. Yıl ve suçnoyu ayırırsan tüm sorgular, liste kutuları vs vs değiştirmen lazım. Değiştirdikten sonra olmayacak yerden bulamayacağın hatalar çıkacak.

üstteki sorguyu tasarım görünümünde açıp TBLKISILERİ tablosunu güncelleyebilirsin, TBLDATA ile ilişkilendirmene gerek yok.



"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
yorum70

yorum70

Aktif Üye*
25666
Ay.... Şa....
 48
 148
 1.184
 08/10/2010
71
 Ankara
 
 Ofis 2013 64 Bit
 22/10/2016,21:00
Çözüldü 
Güncelledim..Tablolarda sıkıntı yok.Ancak 42 tane hata verdi,her tıkladığım her yer Vba ya atıyor, düzeltiyorum başka bir yer daha.....En iyisi vazgeçmek..

Bu olayı, OLAYDEFTERİ çıktısı almak için istemiştim..SUCNO 1-9 arası isteyınce 1-9 arası sıralıyor, ancak 1-10 arası ısteyince 1-10-2-3-4-5-6-7-8-9 diye sıralıyordu..Tabi hepsinin başında YIL/ var.
Ben vazgeçtim, 2013/1 2013/9 arası çağırmaya devam.
tşk.Konu çözülmüş, ancak başarısızlıkla sonuçlanmıştır.


"Her tercih, bir vazgeçiştir"


POWER

POWER

Uzman
17709
Uf.... Öz....
 55
 44
 1.874
 02/04/2010
 İzmir
 Bilgisayar Mühendisi
 Ofis 2003
 24/06/2019,21:07
Çözüldü 
OLYDFTR raporunuzun sıralama ve gruplandırma bölümündeki SUCNO yazan alanı SayıSon olarak değiştirip çalıştırınız...

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız...


Please return your positive or negative ...

...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sürekli Formda Enter Tuşu İle Yandaki Alana Geçiş mmert06 2 171 23/04/2019, 21:43
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Aynı Tabloda İkitane Otomatik Sayı Alanı Verme respectful 13 747 22/04/2019, 23:36
Son Yorum: halily
Çözüldü Öncelik Sırasıyle Tabloda Veri Listeleme. brkby 1 136 21/04/2019, 17:45
Son Yorum: halily
Çözüldü EXCEL e Access Tablosundaki İstediğimiz alanları ve veriyi atma blacksir 4 3.774 16/04/2019, 21:49
Son Yorum: next
Çözüldü Sayısal Boş Veriyi Yayma prtkl 4 424 02/04/2019, 09:21
Son Yorum: prtkl

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.