Skip to main content

AccessTr.neT M.



Tabloda Alandaki Veriyi İki Alana Bölme

Tabloda Alandaki Veriyi İki Alana Bölme

Çözüldü #1
iYİ Akşamlar.

****/***** Olan SucNo alanı sıralama yaparken doğru yapmıyor, bunun için TBLDATA'YA YIL alanı ekledim ve biçimini sayı yaptım.FRMDATA'da YIL Metin kutusunu v.değerine " =DatePart("yyyy";Now())" yaptım, burada veri girilirken girilen yıl oto gelecek yanına ise sucno en fazla 5 karakter şeklinde yazılacak..

Sorun, 4300 veri 2012 den kalma ve hepsi 2012/xxxx şeklinde....2013 ise 2013/xxx şeklande bu verileri ayırsak her rakamdan 2 tane olacak...İstatistikler BULTENTARIHINE GÖRE alınmakla birlikte, HAFTALIK VE Olay defteri İKİ SUCNO alanına göre alınmakta (FORMDAN önce YIL seçiliyor)

YIL/SUCNOYU ayırsak sıkıntı yaratırmı ? YILI Girilen bultentarıhıne göre gruplama yapsak nasıl olur ?

Kafam iyice karıştı, fikir ve katkılarınıza göre yönleneceğim.

Tşk.

.rar Yıl Fonksiyonu2.rar (Dosya Boyutu: 876,83 KB | İndirme Sayısı: 17)
"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla
Çözüldü #2
sorgu oluştur, Sql kısmına

Visual Basic Code
UPDATE TBLDATA SET TBLDATA.YIL = Left([SUCNO],InStr(1,[SUCNO],"/")-1), TBLDATA.SUCNO = Mid([SUCNO],InStr(1,[SUCNO],"/")+1);


yaz, sorguyu kaydet ve çalıştır, suç nodaki 2012/155 i yıla 2012, suçnoya 155 yazacak şekilde tabloyu günceller.

"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
...........
Çözüldü #3
Son Düzenleme: 12/01/2013, 19:38, Düzenleyen: yorum70.
tŞK...Peki bu yazdığınız kod...TBLDATA'yı guncellerken TBLKISILERİ de gunceller mı ? OLAY=ŞAHIS ilişkısını kurar mı ?

tblkısıler= KID
TBLDATA=DID


Tamam hallettım, aynını TBLKISILER için yaptım....Bu arada yazdığınız kodda 2012 yılına ait 4300 kayıdı ayırdı, ancak 2013 yılını aynı bıraktı.

"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla
Çözüldü #4
Bence hiç uğraşmayıp eski haline getir, yıl ve suçno aynı sütuna.
Yıl ve suç numarasını ayırmanı daha önce söylemiştim, o zaman yapmadın. Şimdi tren kaçmış, işişten geçmiş. Yıl ve suçnoyu ayırırsan tüm sorgular, liste kutuları vs vs değiştirmen lazım. Değiştirdikten sonra olmayacak yerden bulamayacağın hatalar çıkacak.

üstteki sorguyu tasarım görünümünde açıp TBLKISILERİ tablosunu güncelleyebilirsin, TBLDATA ile ilişkilendirmene gerek yok.

"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
...........
Çözüldü #5
Güncelledim..Tablolarda sıkıntı yok.Ancak 42 tane hata verdi,her tıkladığım her yer Vba ya atıyor, düzeltiyorum başka bir yer daha.....En iyisi vazgeçmek..

Bu olayı, OLAYDEFTERİ çıktısı almak için istemiştim..SUCNO 1-9 arası isteyınce 1-9 arası sıralıyor, ancak 1-10 arası ısteyince 1-10-2-3-4-5-6-7-8-9 diye sıralıyordu..Tabi hepsinin başında YIL/ var.
Ben vazgeçtim, 2013/1 2013/9 arası çağırmaya devam.
tşk.Konu çözülmüş, ancak başarısızlıkla sonuçlanmıştır.

"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla
Çözüldü #6
OLYDFTR raporunuzun sıralama ve gruplandırma bölümündeki SUCNO yazan alanı SayıSon olarak değiştirip çalıştırınız...

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız...

Please return your positive or negative ...
Cevapla
...........

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task