Skip to main content

AccessTr.neT


Tablodan (id Değeri Olan) Bir Kişi Bilgisini Forma Nasıl Getirebilirim.

Tablodan (id Değeri Olan) Bir Kişi Bilgisini Forma Nasıl Getirebilirim.

Çözüldü #1
frm_olay_tanimlama formunda öğrenci ekle butonuyla tbl_olayogrenci formu vasıtasıyla tbl_olayogrenci tablosuna kayıt ettiriyorum.

tbl_olayogrenci formunda öğrencinin okul numarası ve sınıf bilgisini görmek istiyorum. Hatta adı ve soyadını da ekletmemin anlamı yok. Peki formda bunu nasıl çağırırım. Dlookup lamı? yoksa başka bir yolu var mı?
.rar Ogrenciveogretmenformubirleşik.rar (Dosya Boyutu: 114,77 KB | İndirme Sayısı: 6)
Cevapla
#2
Benim takıldığım konu arkadaşlar; veri tabanında bilgileri tekrarlamamak tamamda ben bunları forumlarda görmek isteyince form nesnelerine Dlookup lamı getireceğim.
Cevapla
#3

Kod:
=DLookUp("adisoyadi";"Tbl_ogrenci";"ogrenci_id=" & [Formlar]![Frm_olay_tanimlama]![tbl_olayogrenci].[Form]![ogrenci_id])


Formdaki denetime bunu yazdım. Cevap verdi ama. Kayıtlar arasında gezer iken (liste kutusundan seçitiğim olaylar da) kasma titreme yapıyor.

Var ?mı daha pratik bir yolu acaba.

Cevapla
#4
Tamam çözdüm arkadaşlar. Teşekkürler..
Cevapla
#5
nasıl çözdünüz
@benbendedeilem
Cevapla
#6
frm_olayogrenci' deki
txtokulno Denetim Kaynağına

Kod:
=IIf([ogrenci_id]>0;DLookUp("okulno";"Tbl_ogrenci";"ogrenci_id=" & [ogrenci_id]);"")


txtsinif Denetim Kaynağına

Kod:
=IIf([ogrenci_id]>0;DLookUp("sinifi";"Tbl_ogrenci";"ogrenci_id=" & [ogrenci_id]);"")


yazılabilir.

userx, 24-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da