Skip to main content

AccessTr.neT


Update Sorgusunda String Kaydetmek

Update Sorgusunda String Kaydetmek

Çözüldü #1
tsorgu tablosunda id1 alanı metin cinsinde  ve alan büyüklüğü 2 karakter olmasına rağmen
strSQL = "UPDATE tSorgu SET id1 =" & "0" & "9" & " WHERE id =" & asde & ";"
ile id1 alanına "09" kaydetmek istiyorum ama nasıl yazarsam yazayım "9" olarak kaydediyor
nasıl yazmalıyım
.rar sql_problemi.rar (Dosya Boyutu: 26,47 KB | İndirme Sayısı: 0)
@benbendedeilem
Son Düzenleme: 30/01/2020, 13:59, Düzenleyen: accessman.
Cevapla
#2
strSQL = "UPDATE tSorgu SET id1 =" & "0"  & " WHERE id =" & asde & ";"
şeklinde "9" olamadan yazarsam id1 alanını "0" olarak yazıyor ama
strSQL = "UPDATE tSorgu SET id1 =" & "0" & "9" & " WHERE id =" & asde & ";"
şeklinde "0" & "9" olarak yazarsam id1 alanını "9" olarak yazıyor ama "09" yazdırmam gerek
alanın string ve 2 haneli olduğunu tekrar belirteyim 
Cevapla
#3
SET id1
Yukarıdakini cstr(id1) yada format(id1,'00') gibi felan olabilir deneyemedim sadece aklıma geldi.
Cevapla
#4
onları denedim hatta "0" & "9" u bile kabul etmiyor illa baştaki sıfırı atıyor yalnız iken "0" kabul ediyor ama "09" olunca "9" a çeviriyor
Cevapla
#5
Bu durumda ufak bir örnek dosya kaçıınılmaz oluyor kendi adıma Img-grin
Cevapla
#6
(30/01/2020 11:24)accessman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: strSQL = "UPDATE tSorgu SET id1 =" & "0"  & " WHERE id =" & asde & ";"
şeklinde "9" olamadan yazarsam id1 alanını "0" olarak yazıyor ama
strSQL = "UPDATE tSorgu SET id1 =" & "0" & "9" & " WHERE id =" & asde & ";"
şeklinde "0" & "9" olarak yazarsam id1 alanını "9" olarak yazıyor ama "09" yazdırmam gerek
alanın string ve 2 haneli olduğunu tekrar belirteyim 

SET id1 ="09"  WHERE yada
SET id1 ='09'  WHERE böyle denediniz mi?
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da