Skip to main content

AccessTr.neT


Ürün Özelliklerinin Teklife Gelmesi

Ürün Özelliklerinin Teklife Gelmesi

Çözüldü #1
Arkadaşlar eklediğim programda "frm_malzemeler" formundan "teklif mektubu" butonuyla "rpr_teklifi" açıyorum. Dlooukupla seçilen ürüne ait özellikleri teklif mektubunun altına getirdim. Lakin sadece ilk kayıt geliyor. Listede olan bütün ürünlerin kayıtlı özelliğini nasıl getiririz.

Arkadaşlar sadece bu kısım kaldı. İlgilenebilir misiniz?
.rar DTP.rar (Dosya Boyutu: 170,11 KB | İndirme Sayısı: 5)
Son Düzenleme: 20/03/2020, 12:05, Düzenleyen: SeferŞANLI.
Cevapla
#2
öncelikle rapora aşağıdaki fonksiyonu ekleyip rapor yüklenirken çağırmalısınız
Visual Basic Code
Function ozellikler()
Dim Urs As New ADODB.Recordset
Dim Ors As New ADODB.Recordset
Dim USql, OSql As String

USql = " SELECT tbl_ihtiyac.ihale_id, tbl_ihtiyac.urun_no, tbl_ihtiyac.urun_adi" & _
      " FROM tbl_ihtiyac" & _
      " WHERE (((tbl_ihtiyac.ihale_id)=" & 1 & "))"
Urs.Open USql, CurrentProject.Connection, 3, 1
Do While Not Urs.EOF
    OSql = " SELECT tbl_urunozellikleri.urun_no, tbl_urunozellikleri.teknikozellikleri" & _
          " FROM tbl_urunozellikleri" & _
          " WHERE (((tbl_urunozellikleri.urun_no)='" & Urs(1) & "'));"
    Ors.Open OSql, CurrentProject.Connection, 3, 1
    Me.Metin35 = Me.Metin35 & Urs(2) & " :" & vbNewLine
            Do While Not Ors.EOF
                    Me.Metin35 = Me.Metin35 & "    " & Ors(1) & vbNewLine
            Ors.MoveNext
            Loop
    Ors.Close
    Urs.MoveNext
Loop
Urs.Close
End Function
yalnız 2 sorun var
1 - sisteminiz 64bitlik ofiste sorun çıkarır 2 tane çevrilmesi gereken sub var
2 - özelliklerin gösterildiği metin kutusu çok fazla bilgi girilmişse bozuk görünebilir
dilerim işinize yarar
iyi çalışmalar
.rar DTP_hy.rar (Dosya Boyutu: 115,48 KB | İndirme Sayısı: 6)
Cevapla
#3
Visual Basic Code
Me.Metin35 = Me.Metin35 & "     "  & Ors(1) & vbNewLine
satırını aşağıdaki satırla değiştirirseniz listeye sıra no da eklenir
Visual Basic Code
Me.Metin35 = Me.Metin35 & "     " & Ors.AbsolutePosition & " - " & Ors(1) & vbNewLine
Cevapla
#4
Sayın Berduş-kodu kendi çalışmama ekledim ama metin35 boş geliyor. Şöyleki kodu ümünü seçerek yüklendiğinde olay yordamına yapıştırdım ve metin kutusunun içeriğini (dlookup ifadesi) silip ilişkisiz yaptım. Lakin göstermedi.

PardonImg-cray(((( özelliikler fonksiyonunu çağırmayı unutmuşum. Özürdilerim. Teşekkürler.
Cevapla
#5
Teşekkür ederim. Sağolasınız.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da