Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
19/06/2015 13:17
Konu Sahibi
cenking
Yorumlar
1
Okunma
1635
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
cenking

cenking

Üye
74463
Ce.... Ge....
 1
 1
 19/06/2015
0
 İstanbul
 
 Ofis 2013 32 Bit
 20/06/2015,13:43
Merhaba,
Visual basic 6.0 da yazdığım bir programda Klasör silme işlemi yapmak istiyorum.
Eğer silmek istediğim klasör altında alt klasör/klasörler varsa ya da herhangi bir dosya varsa
RmDir komutu Run Time Error "75" - Path/File Access Error şeklinde hata veriyor.
bir klasörü içeriğinde alt klasörler ve dosyalar olsa dahi silecek bir komut varmı yardımcı olabilirmisiniz.

teşekkürler
cenk




kadirba72

kadirba72

Üye
20578
 Belirtilmemiş
 5
 24
 25/05/2010
0
 Ankara
 
 Ofis 2013 64 Bit
 27/03/2017,23:44
Paylaştığım kodlar ile programınızı yapabilirsiniz.

Kod:
Private Sub Command1_Click()

Rmdir "C:\accesstr\" ' rmdir klasor silme kodudur rmdir'in hemen ardından klasor ismini "" ile yazabilirsiniz. 

End Sub





Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Private sub Command1_Click()

On error Resume Next ' hata olursa devam et. 

Kill "C:\accesstr\*.ocx" ' dizindeki tum .ocx'leri siler .

Kill "C:\accesstr\*.exe" .exeleri siler.

Kill "C:\accesstr\*.txt" .txtleri siler.

Kill "C:\accesstr\*.png" .pngleri siler.

Kill "C:\accesstr\*.jpg" .jpgleri siler.

Kill "C:\accesstr\*.bmp .bmpleri siler ."

Kill "C:\accesstr\*.ico" .icolari siler.

Kill "C:\accesstr\*.gif" ' çoğaltabilirsiniz uzantılari .

End Sub


kadirba72, 25-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Visual Basic 2008 Veri Tabanı Kayıt Arama? uurtncr 0 671 18/08/2017, 09:54
Son Yorum: uurtncr
  visual basic 6 da veri tabanı arasında bağlantı HACLI2 2 2.372 01/03/2017, 23:50
Son Yorum: mcmaho
Sad Visual Basic Form Girdilerini .rtf Olarak Kaydetme onurcanust 0 1.397 14/05/2015, 10:12
Son Yorum: onurcanust
  VİSUAL BASİC 6 BARKOD YAZICI phi04 2 1.882 01/08/2014, 19:18
Son Yorum: phi04
  Visual Basic 6.0'da ders program tablosu ? imlemeci 3 2.429 04/05/2014, 17:10
Son Yorum: alpeki99

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.