Skip to main content

AccessTr.neT

Ara Geçiş İçin Kullanılması Gereken Tablo Mu?, Sorgu Mu? Yoksa Başka Birşey Mi?

Ara Geçiş İçin Kullanılması Gereken Tablo Mu?, Sorgu Mu? Yoksa Başka Birşey Mi?

Hocam sorumu doğru anladınız ancak bir kısmını anlatamamış olabilirim.

A Tablosundan Listbox' a veriyi aldık. Listbox' daki veriler her seçim sonrasında yok olacak, taa ki hepsi yok olana kadar. Hepsi yok olduğunda tekrardan yükleme yapılacak.

Yok olan verileri ise sırasıyla metin kutuları ve D tablosuna aktarmış olacağız. 

Cevabınızı okudum ancak tam anlayamadığım husus var. "D tablosuna kayıt ederseniz listboxın veri sorgusunda D tablosundaki foreign key idleri hariç olarak sorgunuzu düzenlediğinizde, kaydetme işlemi sonrasında listboxı requery ettiğin takdirde seçtiğiniz kayıt listboxta görüntülenmeyecek" Bu kısımdan anladığım kadarıyla 1 kez seçilip kaydedilen kayıtlar Listbox' dan düşülerek gösterilecek.

Ama A tablosundaki bir kaydın D tablosunda birden fazla kaydı olabileceğinden tüm kayıtlar bitip listbox yenilendiğinde bu sorgu çalışmayacak. 

Bir prototip geliştirdim kendimce. A tablosu ile D tablosu arasında Aratablo oluşturup, verileri oraya aktarıp, ordan gelen kayıtları seçerek aktarıp, sonrasında silme suretiyle eksiltiyorum. Tabi farklı kod yapıları kullanırken sitedeki listbox ile yapılabilen uygulamaları inceledim. Sanırsam ekte göndereceğim örnek üzerinden sorunumu çözebileceğim. Teşekkürler.
.rar Test Prototip.rar (Dosya Boyutu: 186,83 KB | İndirme Sayısı: 1)

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Bu Konudaki Yorumlar
RE: Ara Geçiş İçin Kullanılması Gereken Tablo Mu?, Sorgu Mu? Yoksa Başka Birşey Mi? - Yazar: aydin5353 - 10/05/2024, 22:48
Task