Skip to main content

AccessTr.neT


Stok Giriş Çıkış

Stok Giriş Çıkış

#3
(11/05/2024, 11:05)atoykan yazdı: Sorgunuzda INNER JOIN kullanırsanız sadece her iki tabloda ortak olan verileri görürsünüz. LEFT JOIN olarak kullanmanız gerekir ki Stok Girişi tablosundaki tüm veriler görüntülenip Stok çıkış tablosunda çıkış kayıdı yoksa NZ fonksiyonu yardımı ile sıfır olarak gösterilip istediğiniz şekilde Giriş - Çıkış değerini stok miktarı olarak görüntüleyebilin. Sorgulamaları, Join işlemlerini tekrar inceleyin. LEFT JOIN, RIGHT JOIN, INNER JOIN, UNION nedir, nerede, ne zaman, nasıl kullanılır araştırın, sorunuzu kolaylıkla çözersiniz. SOrgulamalar veri tabanlarında hayati işlemlerdir. Bunlara hakim olmak zorundasınız.

Hocam yanıtınız için çok teşekkür ederim fakat Sql kısmına tamamen yabancıyım. Sorguyu Sql görünümünde açtığımda gelen kodun içindeki INNER kısmını LEFT olarak değiştirsem sorun çözülür mü yoksa tamamen farklı bir yapısı mı var? Yine öğrenmeye çalışırım ama bu işi de tamamlamam lazım bir an önce.

edit : bu şekilde denedim, sorguya sadece giriş kaydı olan kalem de geliyor şimdi ama bu kez de çıkış eklediğimde çıkış miktarının iki katını getiriyor sorguya. bu durumda da kalan stok hatalı oluyor haliyle.
Son Düzenleme: 11/05/2024, 15:03, Düzenleyen: kesekci. (Sebep: deneme)
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Bu Konudaki Yorumlar
Stok Giriş Çıkış - Yazar: kesekci - 10/05/2024, 17:23
RE: Stok Giriş Çıkış - Yazar: atoykan - 11/05/2024, 11:05
RE: Stok Giriş Çıkış - Yazar: kesekci - 11/05/2024, 14:50
Task