Skip to main content

AccessTr.neT


İdari Büro Excel Acess Aktarma

Göksel Ataman
Göksel Ataman
4
1309

İdari Büro Excel Acess Aktarma

Çözüldü #1
Excelde hazırlamış olduğum veri tabanım mevcut. içerisinde 16 adet buton ekleyip bir menü oluşturdum. bazıları köprü bazılarıda veri tabanı içerisinde çalışma sayfaları şeklinde çalışıyor. ben bu hazırladığım veri tabanını acceess aktarmak istiyorum ama Access konusunda çok fikrim yok. yardımcı olabilecek arkadaşları bekliyorum.
.rar veri tabanı.rar (Dosya Boyutu: 293,83 KB | İndirme Sayısı: 9)
Cevapla
#2
Merhaba,

Access 'te bir veri tabanı başlattım. Buraya aktaracağınız veriler Excel ile bağlantılı mı olacak? Bağlantılı olacak ise Excel görünümlü tablonuzu kullanabilirsiniz. Bütün verileri Access 'e aktarmak istiyorum diyorsanız Access yeni bir tablo oluşturarak bütün tablolarınızı taşıyabilirsiniz. Bir adet oluşturdum. Aktarma işlemi yapmadan önce Excel 'deki başlıklarınıza dikkat edin, aynı adları içermesin. Düzenli başlıklar yapın ki bir daha Access 'te uğraşmamız olursunuz.

Edit: Ek dosya yeniden yüklendi.

Kolay gelsin.
.zip PERSONEL İZLEME1.zip (Dosya Boyutu: 22,98 KB | İndirme Sayısı: 10)
Sorgulanmayan bir hayat, yaşanmaya değmez.
Son Düzenleme: 14/07/2018, 21:40, Düzenleyen: myAccess.
Cevapla
#3
cevabınız için teşekkür ederim. veritabanı olarak kullandığım makro içerebilen Excel dosyası aslında adres mektup birleştirme ile yaklaşık 60 adet word dosyasına bağlı. benim istediğim accesste bir program oluşturmak veri girişi sağlamak ve ilgili evrağın çıktısını almak, aynı zamanda arşiv oluşturmak bu arşivde arama yapmak, günlü tarihli uyarılar almak gibi gibi. çok mu çok şey istiyorum. bu dediklerimi excelde yapabiliyorum. ama veri arttıkça tabi Excel sağlıklı çalışmamaya başlıyor.
Cevapla
#4
Dosyalar çoğaldıkça Excel de çalışmak zorlaşıyor Çok dosyanız var. Dosyaları göster dediğimde başlıklara baktım. Örneğin Hzimet Pasaport tablosunda aynı isimle tekrarlayan başlıklar var. Access 'e bu şekilde ne bağlantı yapabilirsiniz ne de Access 'e yeni bir tablo oluştur diyebilirsiniz. Access Excel gibi aynı alan adlarını kabul etmediğinden önce Excel de başlıkları düzenlemeniz gerekmekte. Düşüncenizi ve tablolarınızı Excel de senoryalaştırdıktan sonra Access aktarmak kolay. daha sonra formlar ve raporlar (word dosyalarının yerine geçebilir) iile çok daha kolay takip edebilirsiniz.
Aslında başlamak için altyapı hazır olmakla birlikte düzenlemeye epey ihtiyaç var.
Örneğe bakalım:
PASAPORT TAKİBİ   ---- PASAPORT FORM TAKİBİ -----  PASAPORT BAŞVURU  başlıklarının üst taraftaki adı soyadı gibi tekrar edenler var bunları aktaramayacağınız için; bu üç ana başlığı ayrı ayrı tablolar oluşturarak Access de girişleri izleyebilirsiniz.Ayrı tablo olduğunda sorun yok. Ad soyad gibi tekrarlayan alanları ana personel tablosundan alacağı için (bunu siz Access de bağlayacaksınız) bu şekilde ilerlersiniz.
Sorgulanmayan bir hayat, yaşanmaya değmez.
Cevapla
#5
Birkaç tablo oluşturdum. Diğer tabloları da aynı mantıkta oluşturarak ilerleyebilirsiniz. 

En önemli nokra, hiç bir tabloda anahtar alan haricinde tekrar eden alan adı olmamalı.(gerek olmadığından) Tablolar arasında bağlantılar yapıldı. İlişkiler sayesinde tüm verilerin doğru girilmesi sağlanacak. Hangi tablo nereden bilgi alacak, kim kime hizmet edecek bunları düşünmelisiniz.
.zip PERSONEL İZLEME.zip (Dosya Boyutu: 27,21 KB | İndirme Sayısı: 9)
Sorgulanmayan bir hayat, yaşanmaya değmez.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task