Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
09/12/2018 09:32
Konu Sahibi
notrino
Yorumlar
11
Okunma
525
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
halily

halily

Uzman
65596
ha....
 26
 1.286
 30/07/2014
215
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,20:14
sayın notrino
1. maddede dediğiniz şey bende olmadı tabloyu boşaltıp seçim yaptım doğrudan ilk satıra ekledi
2. madde içinse yazdığınız 

Visual Basic Code
Me.Metin2.Value = Me.Açılan_Kutu0.Column(2)
DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.RunSQL "insert into Tablo2 (isim,araba) " & _
             "values(" & Me.Açılan_Kutu0.Column(0) & "," & Me.Açılan_Kutu0.Column(0) & ");"
      DoCmd.SetWarnings True

 
kodunu açılır kutunun değiştiğinde eyleminden silip, doğrudan bir buton ekleyerek butonun tıklandığında olayına yazmayı deneyebilir misiniz?




notrino

notrino

Aktif Üye*
79958
 170
 602
 18/02/2016
31
 İzmir
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/01/2019,17:30
(09/12/2018 20:56)haliliyas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: sayın notrino
1. maddede dediğiniz şey bende olmadı tabloyu boşaltıp seçim yaptım doğrudan ilk satıra ekledi
2. madde içinse yazdığınız 

Visual Basic Code
Me.Metin2.Value = Me.Açılan_Kutu0.Column(2)
DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.RunSQL "insert into Tablo2 (isim,araba) " & _
             "values(" & Me.Açılan_Kutu0.Column(0) & "," & Me.Açılan_Kutu0.Column(0) & ");"
      DoCmd.SetWarnings True

 
kodunu açılır kutunun değiştiğinde eyleminden silip, doğrudan bir buton ekleyerek butonun tıklandığında olayına yazmayı deneyebilir misiniz?


Halil Bey,
1. mesele ile ilgili şunu söylemek istiyorum; Tabloya kaydettiğiniz bütün verileri silin, sonra formdan bir veri ekleyin, sonra da formu kapatıp açın arkasından tabloyu açın 1 adet boş kayıt göreceksiniz. Form her açılıp kapandığında boş kayıt oluşuyor bende. Sıkıntı bu..



...........
ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.116
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,13:19
Mevzuyu anlamadım ama formun kapandığında olayına

Visual Basic Code
docmd.runsql "DELETE Tablo2.isim FROM Tablo2 WHERE (((Tablo2.isim) Is Null));"


kodu ekleyerek boş kayıtları silebilirsiniz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

notrino

notrino

Aktif Üye*
79958
 170
 602
 18/02/2016
31
 İzmir
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/01/2019,17:30
Şöyle izah edeyim tekrar,

Ekli dosyadaki formda açılan kutuyu tıkladığımda gelen isme göre, metin kutusuna araba markası gelecek. Örnek;
açılan kutuda ahmet seçince; metin kutusuna ford gelecek. Yani görüntüde öyle olacak. Ancak gördüğünüz gibi bu form Tablo2 ile bağlı. Dolayısıyla arabanın olduğu alanda kimlik değeri kaydedilsin istiyorum,

Yani formda ahmet ve ford görünürken,
Tablo2 de ahmet yerine 1, ford yerine yine 1 kaydedilmiş olacak. Olay bu.
Biraz Cem Yılmaz'ın espirisine benzedi, "yerçekimsiz ortamda muz yiyeyim ama tadı çilek gibi olsun Img-grin"




...........
ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.116
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,13:19
(24/12/2018 14:52)notrino Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ekli dosyadaki formda açılan kutuyu tıkladığımda gelen isme göre, metin kutusuna araba markası gelecek. Örnek;
 açılan kutuda ahmet seçince; metin kutusuna ford gelecek. Yani görüntüde öyle olacak. Ancak gördüğünüz gibi bu form Tablo2 ile bağlı. Dolayısıyla arabanın olduğu alanda kimlik değeri kaydedilsin istiyorum,


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

notrino

notrino

Aktif Üye*
79958
 170
 602
 18/02/2016
31
 İzmir
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/01/2019,17:30
(24/12/2018 15:08)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(24/12/2018 14:52)notrino Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ekli dosyadaki formda açılan kutuyu tıkladığımda gelen isme göre, metin kutusuna araba markası gelecek. Örnek;
 açılan kutuda ahmet seçince; metin kutusuna ford gelecek. Yani görüntüde öyle olacak. Ancak gördüğünüz gibi bu form Tablo2 ile bağlı. Dolayısıyla arabanın olduğu alanda kimlik değeri kaydedilsin istiyorum,

Evet, bu çözüm nasıl gelmez aklıma...Teşekkürler, elinize sağlık..



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formda Metin Kutusu İçerik Kontrolü hbal09 4 120 10/07/2019, 16:20
Son Yorum: halily
Çözüldü Metin Ve Rakamlardan Seri Numarası Üretme Yunus Bozkurt 11 390 16/06/2019, 17:06
Son Yorum: halily
Çözüldü Metin Tipinde Ayarlanmış Sürelerle İşlemlerde Toplama Sorunu yücel üzülmez 9 501 08/05/2019, 23:09
Son Yorum: halily
Çözüldü metin tipinde ayarlanmış sürelerle işlemsel yücel üzülmez 13 474 02/05/2019, 00:10
Son Yorum: halily
Çözüldü İlişkisiz Form Da Listenin Filtrelenen Alanını İlişkisiz Metin Kutusu İle Update ask200075 4 174 29/04/2019, 11:27
Son Yorum: ask200075

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.