Skip to main content

AccessTr.neT


Mükerrer kayıtta kaydın birini silme

Mükerrer kayıtta kaydın birini silme

Çözüldü #1
Merhabalar;

Mükerrer kayıtları sorguda aşağıdaki Sql kodu ile görebiliyorum sorun yok, fakat benim yapmak istediğim işlem şu: tabloda kayittarihi ve kayitsaati diye bir alanım var mükerrer kayıtları gösterdiğinde kayıttarihi ve saati sonraki kayda göre eski olan kaydı silmek istiyorum. Bunu sorguda Sql kodu ile nasıl yapabilirim, Teşekkürler

Örneğin:
1.KAYIT:
Kayittarihi: 15.03.2013
kayitsaati: 17:00
fisno: 11111

2.KAYIT:
Kayittarihi: 15.03.2013
kayitsaati: 16:00
fisno: 11111

(FİSNO İLE MÜKERRER OLDUĞUNU ANLIYORUM VE MÜKERRER KAYITLARI GÖRÜRKEN HER İKİSİNİ BİR GÖRÜNTÜLÜYORUM BEN 2 NOLU KAYDIN SAATİ ESKİ OLDUĞU İÇİN ONU SORGUDA Sql İLE SİLMEK İSTİYORUM)

SAYGILARIMLA
VOLKAN
Cevapla
Çözüldü #2

Visual Basic Code
DELETE fisno, kayittarihi, kayitsaati FROM (SELECT TOP 1 fisno, kayittarihi, kayitsaati FROM Tablo1 WHERE (((fisno)=11111)) ORDER BY kayittarihi, kayitsaati)  AS SORGU;

"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
Çözüldü #3
Hocam şu hatayı alıyorum neyden kaynaklanıyor olabilir ?
[Resim: do.php?img=3897]
Cevapla
Çözüldü #4
(18/03/2013 17:12)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Visual Basic Code
DELETE fisno, kayittarihi, kayitsaati FROM (SELECT TOP 1 fisno, kayittarihi, kayitsaati FROM Tablo1 WHERE (((fisno)=11111)) ORDER BY kayittarihi, kayitsaati)  AS SORGU;


ssayın admin bunu her çift kayıt iççin nasıl ayarlamak lazım
@benbendedeilem
Cevapla
Çözüldü #5
Sayın accessman;

Anlayamadım demek istediğinizi ?
Cevapla
Çözüldü #6
Konuyla ilgili yardımcı olabilecek kimse varmı üstadlar ?
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da