Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
07/06/2017 13:40
Konu Sahibi
Uğur ŞİRİN
Yorumlar
3
Okunma
740
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uğur ŞİRİN

Uğur ŞİRİN

Aktif Üye
90528
Uğ.... Şİ....
 Belirtilmemiş
 11
 37
 05/06/2017
10
 
 
 
 03/10/2017,20:48
Çözüldü 
Public Class Form1

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click

Dim strPDFFile As String = Dir("d:\Test.pdf")
Dim PrintPDFFile As New ProcessStartInfo

Do Until strPDFFile Is Nothing
PrintPDFFile.UseShellExecute = True
PrintPDFFile.Verb = "print"
PrintPDFFile.WindowStyle = ProcessWindowStyle.Hidden
PrintPDFFile.FileName = strPDFFile
Process.Start(PrintPDFFile)
strPDFFile = Dir()
Loop

End Sub
End Class

bu kodda "Process.Start(PrintPDFFile)" bu satırda sorun yaşıyorum. Test.PDF isimli dosyayı yazdırması lazım ancak hata veriyor. 

Verdiği hata ise Win32Exception was unhandled. Nerede hata yapıyorum ?




alpeki99

alpeki99

Uzman
6
Ol....
 39
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 22/06/2019,10:56
Process.Start(PrintPDFFile) ile bir process başlatmanız lazım. PrintPDFFile değişkeninin içeriğine bakınca Dir("d:\Test.pdf") ile geri dönen bir değer görüyoruz. Dir komutu ile bir dosyanın var olup olmadığını kontrol edersiniz. Dolayısıyla burada sorun yaşıyorsunuzdur. Process.Start ile çalıştırılacak bir EXE dosya yolunu(Path) parametre olarak vermiş olmanız lazım.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

...........
Uğur ŞİRİN

Uğur ŞİRİN

Aktif Üye
90528
Uğ.... Şİ....
 Belirtilmemiş
 11
 37
 05/06/2017
10
 
 
 
 03/10/2017,20:48
(07/06/2017 15:10)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Process.Start(PrintPDFFile) ile bir process başlatmanız lazım. PrintPDFFile değişkeninin içeriğine bakınca Dir("d:\Test.pdf") ile geri dönen bir değer görüyoruz. Dir komutu ile bir dosyanın var olup olmadığını kontrol edersiniz. Dolayısıyla burada sorun yaşıyorsunuzdur. Process.Start ile çalıştırılacak bir EXE dosya yolunu(Path) parametre olarak vermiş olmanız lazım.
İlginiz için çok teşekkür ederiö. Burada ben muhtemelen acrobat.exe'nin uzantısını vermem lazım diye düşünerek bu kodu şu şekilde değiştirdim, lakin yine aynı hatayı verdi.

Process.Start(c:\program files\acrobat\bin\Acrobat.exe)



alpeki99

alpeki99

Uzman
6
Ol....
 39
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 22/06/2019,10:56
Tırnak içerisinde yazdınız mı?
Birde tam adres olarak o konumda o dosya var mı?

Ayrıca Process'e parametreyi birleştirerek vermenizde gerekebilir. Mesela Process.Start("c:\program files\acrobat\bin\Acrobat.exe" & "d:\abc.pdf") gibi. Bunu Acrobat'ın sitesinden incelemeniz lazım. Elbette benim gibi Foxit Reader kullananlarda bu satırlar çalışmayacaktır. Bundan dolayı ilk bu işlemlere başlamadan Acrobat.exe dosyası varmı diye kontrol ettirmeniz iyi olur.



AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü MultiPage hata veriyor aydın3838 2 1.966 28/04/2012, 13:31
Son Yorum: aydın3838
Çözüldü Exe Yapmaya çalısırken hata alıyorum. HasH 6 3.253 28/03/2012, 22:38
Son Yorum: alpeki99
Çözüldü dcount Kullanımında hata erdem55 18 6.853 21/05/2011, 13:57
Son Yorum: ogulcan92
Çözüldü Vb6 access te tablo olustutuken hata exelance 3 2.475 19/08/2010, 18:50
Son Yorum: ogulcan92
Çözüldü hata necati 2 1.947 06/03/2009, 22:40
Son Yorum: necati

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.