Skip to main content

AccessTr.neT M.


Sorguda In operatör

Çözüldü #1
Örneğin 
Ad soyad.        Sınıf id
Mehmet.           1
Ahmet.               1,2
Ayşe.                 4,5,10
Olsun
Sorguda Sınıf id where in(1) yaptıgımda sonuç alıyorum ancak
Sınıf id in(4) yaptığımda boş dönüyor.
Like operatörünü kullandım fazladan kayıt döndürdü.
Yardımcı olursanız.

mustinba, 11-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
#2
Merhaba, sonuç alabilmeniz için in operatörünü ölçüt olarak kullanmanız gerekli. Ölçüt olduğu için de soruda where eklemeniz gerekli.

Ne yapmak istediğinizi örnek uygulama ekleyip yazarsanız çözüm bulabiliriz.

"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
...........
#3
(09/06/2018 00:42)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, sonuç alabilmeniz için in operatörünü ölçüt olarak kullanmanız gerekli. Ölçüt olduğu için de soruda where eklemeniz gerekli.

Ne yapmak istediğinizi örnek uygulama ekleyip yazarsanız çözüm bulabiliriz.
Sorgu formumda metin kutusuna yazdığım sinifid değerlerini içeren kayıtlar listelensin.

.rar deneme.rar (Dosya Boyutu: 48,27 KB | İndirme Sayısı: 7)
mustinba, 11-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
#4
Merhaba, metin kutusuna 4, 5 yazdığınızda tablodaki 3 ve 5 id numaralı kayıtlar mı görünecek yoksa sadece 3 id numaralı kayıt mı görünecek?

"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
...........
#5
(10/06/2018 14:11)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, metin kutusuna 4, 5 yazdığınızda tablodaki 3 ve 5 id numaralı kayıtlar mı görünecek yoksa sadece 3 id numaralı kayıt mı görünecek?
Metin kutusuna sadece tek sayı girecem;
örneğin 4 yazdığımda sinifid sütununda 4 olan kayıtları getirsin(yani id'i 3 ve id'i 5 olan satır)
5 yazdığımda sinifid sütununda 5 olan kayıtları getirsin(yani id'i 3  olan satır)
teşekkürler

mustinba, 11-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
#6
Merhaba, belirttiğiniz işlem için in operatörünü kullanamazsınız

Ekli uygulamada formda ilgili alana 4 yazıp Sorgu1 isimli sorguyu çalıştırınız,

.rar srg_sld.rar (Dosya Boyutu: 24,18 KB | İndirme Sayısı: 3)
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
...........

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da